Хіти тижня. По мільйону за штуку: ​МВС влипло в гучний скандал через закупівлю "золотих" апаратів ШВЛ (фото)

Центральний госпіталь Міністерства внутрішніх справ закупив апарати штучної вентиляції легенів для заражених коронавірусом за завищеною ціною. Про це свідчать дані в системі державних закупівель ProZorro, передають Патріоти України.

Договір про закупівлю 50 апаратів ШВЛ італійського виробництва у компанії "Мрія-Медікал" (Київ) було підписано 13 квітня. Зміни в документ були внесені 22 квітня.

Ціна за один апарат Skan Respiro Plus склала 1 023 000 гривень. Загальна вартість за 50 штук - 51 150 000 гривень.

Директором і засновником "Мрія-Медікал" є Діана Бардаченко. Її компанія брала участь в 7 держзакупівлях, перемогу здобула в 6 з них на суму 63,3 млн гривень.

Є інформація, що раніше Харків закупив такі ж апарати за 350 тисяч гривень за одиницю. Як виявив під час перевірки документів відомий блогер Андрій Луганський, ціна закуповуваних для МВС апаратів втричі вища існуючих в Україні ринкових пропозицій.

Відзначимо, що Міністерство охорони здоров'я України поки тільки виділило гроші на покупку апаратів штучної вентиляції легенів.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...