Хіти тижня. Побитий під час протесту проти Шарія та Клюєва проросійський журналіст упізнав нападника (фото, відео)

Інцидент трапився під час акції на Майдані Незалежності. Журналіст намагався зняти учасників мітингу проти реєстрації кандидатами в депутати Андрія Клюєва і Анатолія Шарія.

Журналіст "Страны" Влад Бовтрук упізнав людину, яка побила його 2 липня на акції протесту в центрі Києва. Нею виявився так званий "кілер" Аркадія Бабченка, активіст "Правого сектора", в минулому – "ієродиякон Аристарх" Української православної церкви (Московського патріархату) й Української православної церкви Київського патріархату Олексій Цимбалюк, передають Патріоти України з посиланням на видання Страна.

"Страна" вказує, що Цимбалюк стояв у рядах протестувальників, серед яких, зокрема, були С14 й екс-глава обласного відділення "Правого сектора" в Одесі Сергій Стерненко.

Кореспондет намагався зняти відео сутичок, які відбулися на акції, але до нього підійшов Цимбалюк і вдарив по голові. Бовтрук упав, після чого його кілька разів ударили ногами.

Цимбалюк на акції протесту

Видання нагадує, що ім'я Цимбалюка спливло в контексті справи Аркадія Бабченка. Тоді СБУ організувала інсценування вбивства російського журналіста, щоб вийти на замовників злочину. Як встановив суд, вказівку про вбивство Бабченка Цимбалюку дав Борис Герман, виконавчий директор заводу "Шмайсер", екс-помічник колишніх народних депутатів Михайла Гончарова та Ігоря Плохого. Герман же стверджував, що був агентом СБУ і діяв за наказом свого куратора і заздалегідь знав, що вбивства не буде.

Відомо, що Олексій Цимбалюк родом з Одеси, де служив в одній із церков. Себе він називав "ієромонахом Аристархом".

Після початку війни на Донбасі Цимбалюк записався в "Правий сектор" і заявляв, що вбивати сепаратистів – це милосердя. Також він служив у батальйоні "Госпітальєри".

Скріншот сторінки Цимбалюка в соцмережі


Мобілізація триває: У яких випадках повістка може вважатися недійсною і чи можна відмовитися від неї

вівторок, 19 березень 2024, 6:22

В Україні повістка, яка не заповнена правильно, може бути визнана недійсною. Проте юристи зазначають: незначна помилка не є поважною причиною відмови від отримання повістки чи неприбуття до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки ...

Коли житлове питання стоїть гостро: Українські полярники показали домівку пінгвінів-верхолазів (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 5:00

В Антарктиці українці знайшли гніздо пінгвінів у незвичайно високій "точці". Учасники антарктичної експедиції зафіксували гніздування пінгвінів на висоті 295 метрів над рівнем моря. Про дивовижу повідомили у Національному антарктичному центрі України. ...