Хіти тижня. Почалися масштабні дослідження: Вчені знайшли дешеві ліки від коронавірусу

Медики вже рекомендують людям приймати взимку вітамін D у невеликих кількостях.

У Британії почали дослідження вітаміну D для боротьби з коронавірусом, передають Патріоти України з посиланням на Daily Mail.

Раніше в перебігу декількох місяців медики лише збирали інформацію про докази вплив вітаміну на пацієнтів з Covid-19. Тоді оприлюднили дані, що прийом добавок по 3 рази на день може допомогти. Адже вже з'ясували, що переважна кількість людей з позитивним результатом тесту на Covid-19 не мають достатньої кількості вітаміну D в організмі.

Тепер лікарі проведуть дослідження, щоб зрозуміти, чи може ця дешева добавка врятувати життя людям. Для цього вчені набирають 5 тисяч добровольців, щоб дати їм добавку, яку слід приймати протягом 6 місяців. Внаслідок цього буде доведено, чи схильні учасники експерименту до меншого ризику зараження вірусом і розвитку важкого перебігу хвороби в зимові місяці.

"З'являється все більше доказів того, що вітамін D може знизити ризик респіраторних інфекцій, при цьому деякі недавні дослідження показують, що люди з більш низьким рівнем вітаміну D можуть бути більш сприйнятливими до коронавірусу", - сказав професор Адріан Мартіно.

Експерти кажуть, що прийом більшої кількості вітаміну не представляє небезпеки, оскільки вітамін нешкідливий, і організм просто видаляє будь-які надлишки. У той же час багато британців і американців мають дефіцит вітаміну D. Частіше його виявляють у людей похилого віку, або людей з надмірною вагою. Також часто дефіцит вітаміну у людей темношкірої і азіатської рас.

Медики вже рекомендують людям приймати взимку вітамін D у невеликих кількостях. Але гарантії його боротьби з коронавірусом поки немає.

Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...

Почала задихатися: На Полтавщині біля річки загадково померла дитина

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:28

На Полтавщині виявили тіло 13-річного хлопчика неподалік річки Псел. Поліція розпочала досудове розслідування. Про це повідомила пресслужба поліції регіону, передають Патріоти України. За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років п...