Хіти тижня. "Подарунок" електорату до Дня дурня: У Зеленського готують підвищення пенсійного віку з 1 квітня

Реалії економічної політики нового політичного режиму в Україні в силу об'єктивних факторів слабо в'яжуться з передвиборчими обіцянками Володимира Зеленського щодо соціальної політики, зокрема

Галина Третьякова вважає, що незабаром українці йтимуть на пенсію з 70 років

Українцям готують нові зміни у пенсійному законодавстві. Через зменшення кількості працездатного населення і збільшення тривалості життя, влади замислюються про підвищення пенсійного віку поступово, в найближчі п'ять років, зазначають Патріоти України.

З 1 квітня 2020 року буде підвищено пенсійний вік для жінок в Україні з 59 років до 59 років і 6 місяців. Наступне підвищення заплановано на 1 квітня – пенсійний вік для жінок зрівняється з чоловічим – 60 років. Однак до 2028 року жінкам потрібно не менше 30 років стажу, чоловікам – 35 років, а потім і ця цифра зрівняється.

Як пише видання "Сьогодні", голова комітету Верховної Ради з соціальної політики Галина Третьякова офіційно заявила про можливість підвищення пенсійного віку для чоловіків.

За її словами, головна причина – це неможливість забезпечити всіх пенсіонерів виплатами державним коштом. І вже через 10 років це може стати серйозною проблемою, оскільки у скарбниці для цього занадто мало грошей і доведеться знову переглядати формулу нарахування пенсій.

За рекомендацією Міжнародної організації праці, мінімальна пенсія повинна бути не менше 40% від заробітку. В Україні на даний момент середня пенсія становить 3064 гривні, а це всього 28%. Мінімальна пенсія – 1638 гривень, а це лише 15% від середньої заробітної плати.

В Європейських країнах рекомендації Міжнародної організації праці виконуються в середньому пенсія становить від 46% до 80% від середнього заробітку.

"Є дослідження Світового банку, за якими у 2030 році при параметрах нинішньої солідарної системи у нас пенсію за формулою будуть отримувати 40% пенсіонерів. Решта 60% отримають мінімальну пенсію. Підвищення пенсійного віку – неминучий процес", - заявила Третьякова.

Вона вважає, що підвищення пенсійного віку має бути плавним, наприклад, на один місяць у рік і почати цей процес з 2023 або 2025 року.

Не Довбик: Маркевич розповів, кому з українських форвардів віддає перевагу у збірній

четвер, 28 березень 2024, 19:51

Мирон Маркевич розповів, як змінилась гра збірної України у поєдинку проти Ісландії у порівнянні із матчем проти Боснії і Герцеговини, передають Патріоти України. За словами відомого українського тренера, "синьо-жовті" діяли більш швидко, завдяки чому ...

"Люди занадто розслабились": Росіянин, який воює за Україну, розповів, що його розчаровує у цивільних українцях

четвер, 28 березень 2024, 19:28

Росіянин, який від 2014 року воює за Україну, боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів, що українцям потрібно знову стати єдиним цілим, як це було 2022 року, щоб перемогти Росію, передають Патріоти України. "Барсік" наголосив, що на початку війни ук...