Хіти тижня. Покрито мороком: Найзагадковіші люди, які залишили після себе незліченну кількість запитань (фото)

У світовій історії є люди, чиї долі нерозривно пов’язані з таємницями і вигадками. Одна з них зуміла розгадати таємницю єгипетських пірамід і навіть успішно повторила будівництво, інша створила суміш, що викликає дощ, третя просто з’явилася в 17 років нізвідки. Подробиці життя цих людей покриті мороком і досі викликають інтерес вчених і простих любителів таємниць, повідомляють Патріоти України. Ми вирішили розповісти про 5 людей, чиї долі нам здалися найбільш загадковими.

Едвард Лідскалнін

Чи чули ви коли-небудь про Кораловий замок, розташований в США? Він являє собою комплекс скульптур з вапняку вагою до 30 тонн. А звів цю споруду архітектор-любитель Едвард Лідскалнін, який емігрував із Латвії до США.

Цікаво, що побудував замок Едвард один. За запевненням сусідів, у архітектора не було ні тягачів, ні навантажувачів. Він самостійно випилював і привозив до місця будівництва камені.

Але як вдавалося перевертати брили хирлявому чоловікові зростом не більше 152 см і вагою близько 45 кг, досі залишається невідомим. Лідскалнін працював лише ночами, а гостям ніколи не був радий. Коли по сусідству почалося будівництво вілли, Едвард просто взяв і перевіз свій замок в інше місце. При цьому він користувався тільки однією вантажівкою, не просячи допомоги при завантаженні і вивантаженні важких скульптур.

Архітектор робив все, щоб за роботою його ніхто не бачив. Він стверджував, що розгадав секрет будівництва єгипетських пірамід, однак своїми здогадками так ні з ким і не поділився. Спосіб будівництва Коралового замку досі залишається загадкою.

Чарльз Хетфілд

Здавна люди намагалися знайти спосіб керувати природою: вигадували ритуальні танці, приносили жертви, читали молитви. Винятком не став і Чарльз Хетфілд, 27-річний хлопець, що колись продавав швейні машини. Правда, на відміну від шаманів, Хетфілд вирішив застосувати науковий підхід і домігся певних успіхів.

© AKG Imagesv / East News

Чарльз винайшов суміш з 23 хімічних елементів, яка повинна була викликати дощ. Хлопець швидко знайшов популярність у американських фермерів, яким посуха завжди загрожувала банкрутством.

У 1904 році Хетфілд і його компаньйон побудували вежу для розпилення хімічної суміші. Судячи з усього, виклик дощу відбувся, тому що в підсумку хімік заробив $ 1 000. Після цього Чарльз уклав договір з міською радою Сан-Дієго, пообіцявши викликати дощ і виставивши цінник у розмірі $ 1 000 за дюйм опадів.

В результаті обіцянку Чарльза було виконано: дощ пішов. Але був таким сильним, що зруйнував кілька гребель і приніс місту самі збитки.

Через це міська рада відмовилася платити продавцеві дощу і запропонувала йому для початку покрити завдані збитки, оцінені більш ніж в $ 3 млн. Чарльз звернувся до суду, який постановив, що дощ був актом божої волі, тому ні міська рада, ні Хетфілд платити не повинні.

Був продавець дощу відмінним синоптиком, або ж він дійсно навчився керувати погодою, невідомо. Склад суміші Хетфілд тримав у секреті навіть від близьких і в підсумку забрав його з собою в могилу.

Лорі Еріка Рафф

У кожного з нас є свої маленькі секрети, які не хочеться розповідати навіть найближчим людям. Однак жінка, відома як місіс Рафф, могла б поставити рекорд по кількості особистих таємниць і скелетів у шафі.

Одна з фотографій Лорі, яка публікувалася в газетах під час встановлення справжньої особистості жінки.

Красуня Лорі Еріка Кеннеді вийшла заміж за Блейка Раффа і взяла його прізвище. Лорі надавала перевагу потайному способу життя, тому вмовила коханого, щоб весілля пройшло без родичів, а незабаром після одруження наполягла на тому, щоб переїхати подалі від сім’ї свого чоловіка.

Рідні Блейка були не задоволені цим, але вплинути на рішення пари ніяк не могли. За словами Блейка, його дружина не розповідала про своє минуле й іноді поводилася дуже дивно.

Довгий час у пари не виходило завести дітей. Пізніше, пройшовши курс лікування від безпліддя, Лорі завагітніла і народила дівчинку. Жінці не вдалося уникнути післяпологової депресії, і, втомившись від нестабільної поведінки своєї дружини, Блейк подав на розлучення.

Коли спроби повернути чоловіка не увінчалися успіхом, Лорі звела рахунки з життям. Їй було 42 роки. Після смерті жінки родичі Блейка вирішили дізнатися, яке ж було її минуле і чому загибла так ретельно приховувала свою історію.

Відчинивши сейф Лорі, родичі були вражені. Вони виявили документи, які свідчили про те, що Лорі змінила ім’я. Раніше її звали Беккі Сью Тернер. У цьому ж сейфі зберігалися вирізки з газет з повідомленнями про те, що Беккі Сью Тернер насправді загинула під час пожежі у віці 2 років.

Тільки через 6 років після загибелі Лорі були знайдені її можливі батьки. Вони розповіли, що насправді її звали Мімберлі Маклін. У віці 17 років дівчина втекла з дому, коли у неї не склалися взаємини з новим вітчимом. Життя цієї жінки після втечі і до заміжжя досі покрите таємницею.

Каспар Хаузер

26 травня 1828 року на одній з вулиць Нюрнберга був помічений дивний підліток. Він не міг пояснити, хто він, і на всі питання відповідав: «Не знаю». Лише постійно повторював завчені слова про те, що хоче стати кавалеристом, як його батько.

Коли знайду доставили до поліції, він зміг написати своє ім’я: Каспар Хаузер. Однак більше інформації добути у нього не вдалося. Під час обшуку у Каспара був виявлений конверт з 2 записками.

1-ша була написана опікуном хлопчика. Той заявляв, що Хаузер потрапив до нього на виховання від невідомої жінки у 1812 році, з тих пір утримувався у підземній темниці і не зробив за своє життя і кроку з дому. Невідомий чоловік розповів, що Каспар мріє стати кавалеристом, і запропонував військовим у разі профнепридатності підлітка «випустити йому кишки».

2-га записка була, імовірно, написана матір’ю Каспара перед розставанням з сином. Жінка розповіла, що батько малюка мертвий, а сама вона бідна дівчина і не може виховувати дитину. Вона попросила майбутнього опікуна виховати хлопчика, а після досягнення ним 17 років відправити у 6-й полк легкої кавалерії, де служив його батько.

Лист, написаний, імовірно, матір’ю Каспара.

Результати довгого ув’язнення Хаузера все-таки давали про себе знати: хлопчик не їв нічого, крім чорного хліба і води, всіх тварин називав конячками (ймовірно, конячка була єдиною іграшкою Каспара), а всіх людей – хлопчиками.

Але підліток досить швидко розвивався, освоюючи нові мови і навички. У нього змінилося кілька опікунів, кожен з яких відповідально підходив до виховання юного пасинка.

У 1833 році Хаузер був убитий невідомим, який встромив ножа в серце нещасного хлопця. При Каспарі була виявлена записка, яку можна було прочитати лише за допомогою дзеркала. У листі вбивця заявив, що живе на баварському кордоні і звуть його М.Л.О. Однак ці відомості знайти злочинця не допомогли.

Записка, залишена вбивцею Каспара.

Досі Каспар залишається загадковим знайденятком, чия доля покрита мороком. Деякі вважають його спадкоємцем баденського престолу, який за офіційною версією помер у дитинстві. Однак ця версія не підтверджується експертизою ДНК.

Хто був опікуном хлопчика, а також за що його вбили, досі невідомо. Додаткову загадковість в історію знайди привносить думка істориків, згідно з якою всі 3 листи насправді були написані Каспаром.

Леді Бабуся

Ця жінка була багаторазово помічена на фотографіях, зроблених у день вбивства 35-го президента США Джона Кеннеді. На знімках видно, що загадкова дама теж знімала те, що відбувається на свою камеру. Але коли поліцейські звернулися до громадян з проханням надати всі фотографії, зроблені в той день, згадана жінка так і не з`явилася.

На думку слідства, кадри, зняті цією дамою, могли внести більше ясності в розслідування, тому вона була оголошена в розшук. Журналісти прозвали незнайомку Леді Бабусею за хустку, зав’язану так, як її зазвичай носять жінки похилого віку в Росії.

Через 7 років до поліції звернулася колишня танцівниця стрип-клубу Беверлі Олівер, яка заявила, що це вона є Леді Бабусею. Дівчина розповіла, що на момент події їй було 17 років. Вона дружила з Джеком Рубі, який застрелив Лі Харві Освальда, якого підозрювали у вбивстві президента.

Лі Харві Освальд (зліва) – можливий вбивця Кеннеді. Джек Рубі (праворуч), який застрелив Освальда.

Однак у дослідників подій трагедії виникли цілком обгрунтовані сумніви в правдивості слів Беверлі. По-перше, Леді Бабуся виглядає явно старше 17 років. По-друге, Олівер так і не змогла надати слідству знімки. Тому досі невизначена леді вважається однією з найзагадковіших персон в історії США.

Всі ці люди навіть після смерті немов продовжують згадувати нам загадки, на які, схоже, нікому вже не судилося знайти відповідь. Яка з історій заінтригувала вас найбільше?

Джерело: vsviti.com.ua

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...

Які хвороби крові та кровотворних органів звільняють від мобілізації в Україні - роз'яснення

четвер, 28 березень 2024, 16:56

В Україні з початку повномасштабного вторгнення РФ триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на службу в армію. Однак ціла низка захворювань є законною підставою для звільнення від мобілізації, передають Патрі...