Хіти тижня. Пошвидше до "бендер": Жителі окупованого Донбасу силою прорвалися до України (відео)

22 червня після 18:00 на КПВВ "Новотроїцьке" лінію розмежування перетнули 110 осіб, які кажуть, що прорвались через блокпост бойовиків. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України, передають Патріоти України.

Із 22 червня за рішенням командувача Об'єднаних сил було відновлено роботу контрольного пункту в'їзду-виїзду "Новотроїцьке" з режимом роботи з 09:00 до 18:00. Протягом дня пропуск з тимчасово окупованої території України відбувався дуже повільно.

"У соцмережах люди писали, що вранці бойовики доволі швидко пропустили кількох осіб під запис камер пропагандистського телеканалу, а далі тримали людей, спершу під палючим сонцем, потім під зливою", - говориться в повідомленні.

Ближче до завершення роботи КПВВ ситуація змінилася - люди почали масово прибувати. "Вони пояснили, що окупаційна влада спершу анонсувала відновлення пропуску на дорожньому коридорі Донецьк - Маріуполь, а згодом блокувала можливість громадянам перетнути там лінію розмежування", - уточнюють прикордонники.

Не витримавши кількагодинного очікування, ще й за несприятливої погоди, люди прорвалися через блокпост окупантів і попрямували в сіру зону.

"Вони розуміли, що КПВВ "Новотроїцьке" має закриватися, але сподівалися на розуміння та допомогу українських прикордонників. Так і сталося. За рішенням командувача Об'єднаних сил роботу КПВВ було продовжено. Пропуск здійснювався, доки після 21:00 не оформили останнього прибулого з окупованої Донеччини громадянина, який мав інвалідність", - говориться в повідомленні.

Щодо пропуску через "Новотроїцьке" на окуповану територію, то з підконтрольної українській владі території 22 червня вибув 1 транспортний засіб з 4 особами та 4 пішоходи.

Особи на автомобілі повернулися, кажуть, що окупанти їх не пропустили. Люди, які ввечері прибули з окупованої території, повідомили, що 4 пішоходів, серед яких одна жінка на милицях, очікували перед блокпостом бойовиків, де планували й заночувати, якщо їх не пропустять. "Ми готові сприяти їм пройти оформлення навіть у неробочий час КПВВ", - заявили прикордонники.

"Ринг був зовсім крихітним": Відомий боксер розповів, як в селі бився проти Усика

четвер, 25 квітень 2024, 19:53

Британський боксер Джордан Томпсон (15−1, 12 КО) пригадав, як свого часу отримав запрошення стати одним із спаринг-партнерів українського боксера Олександра Усика (21−0, 14 КО), який нині володіє поясами WBA, WBO, IBO та IBF у надважкій вазі, передають...

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...