Хіти тижня. Пост відчаю киянина про карантин і вбивство бізнесу підірвав мережу

Він дивується, чому у введення карантинних обмежень використовувався вибірковий підхід.

У мережі активно обговорюють публікацію киянина про те, як карантинні обмеження вбивають малий бізнес. Про це в Facebook написав київський бізнесмен Олексій Давиденко, передають Патріоти України.

Він навів два приклади несправедливого підходу до закриття магазинів.

Зокрема, в Україні не закрилися під час карантину мережеві магазини електроніки - люди купують звукові колонки, електросамокати, ігрові приставки. У приміщення магазинів заходять десятки людей.

Давиденко наголосив, що люди в магазин можуть зайти тільки в масках, при вході антисептики. "Хіба магазин меблів, магазин світла або магазини посуду не готові були б так само дотримуватися суворого режиму на вході ?! Заради того щоб хоч щось продавати, хоч комусь платити зарплату і хоч якось протриматися на плаву. Звичайно, були б готові - але для них діє карантин і заборона на торгівлю", - обурюється бізнесмен.

Він дивується, чому у введення карантинних обмежень використовувався вибірковий підхід. "Чому одним великим і відомим прямо в центрі столиці на Хрещатику можна впускати покупців в зал і продавати мопеди, а іншим дрібним та середнім по всій країні не можна продавати паркет, штори або дивани", - задає риторичне питання Давиденко.

Як другий приклад він навів закриття кіосків продажу кави в разових стаканчиках. "Тисячі - почуйте тисячі малих підприємців залишилися без роботи, а разом з ними без роботи залишилися молоді хлопці барісти і продавці мали хоч якусь роботу", - пише він.

Разом з тим кави в одноразових стаканчиках у вікні на МакДрайв Макдональдса вільно продається. "Чому світовому гіганту Макдональдс можна в вікно продавати каву, а своїй українській малесенькій кав'ярні, яка складається з трьох співробітників годуючих 3 сім'ї - не можна?!" , - пише бізнесмен.

Давиденко закликав до справедливого і рівного підходу. "Не знущайтеся над малим і середнім бізнесом - у них немає грошей в шкарпетці, немає подушки і немає західного інвестора. Або всім однаково забороніть працювати або дайте всім працювати в однакових умовах - дотримуючись на рівних норми і правил карантину", - резюмував він.

Під постом коментатори активно підтримали автора публікації.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...