Хіти тижня. Постраждалі - у тяжкому стані: На Волині фанати РПЦ жорстоко побили прихильників ПЦУ

У Волинській області в селі Четвертня прихильники РПЦ в Україні побили двох місцевих жителів-прихильників ПЦУ. Бійка сталася 30 квітня, повідомляють Патріоти України.

Повідомляється, що ввечері 30 квітня двоє членів ініціативної групи, які збирали підписи в підтримку ПЦУ, стали жертвами жорстокого побиття прихильниками Московського патріархату, які вночі намагалися проникнути в храм ПЦУ у селі Четвертня Маневицького району Волині.

В результаті нападу постраждалі у тяжкому стані були доставлені у Волинську обласну клінічну лікарню. У 64-річного чоловіка пошкоджені ребра. Рідні потерпілого розповіли, що його стан значно погіршився. Інший побитий 70-річний чоловік поскаржився лікарям на біль у черевній порожнині.

Слід зазначити, що за день до нападу, 29 квітня, в Четвертні після церковної служби віруючі провели збори. За збереження належності до РПЦ проголосувало 128 осіб і ще 42 людини подали письмові заяви. На наступний день зібрання було проведено в Будинку культури. Там 257 селян проголосували за перехід до ПЦУ і подали 150 письмових заяв.

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...