Хіти тижня. "Постраждали тисячі осіб": В Україні запустили небезпечну аферу в інтернеті

В Україні активізувалися мережеві шахраї - в інтернеті поширюється нова схема виманювання грошей. Фахівці з кібербезпеки заявили, що від цієї афери постраждало вже понад тисячу осіб, повідомляють Патріоти України.

Студентка Анастасія Вишомирська стала жертвою реклами в інтернеті про продаж мобільного телефону за один долар. Умовою акції було переведення символічної суми грошей.

"Халява ж – можна взяти участь. Зайшла на сайт, заповнила анкету: ім'я, прізвище, електронну адресу, номер карти, пароль. Спочатку зняло один долар, потім почало знімати якісь незрозумілі суми ночами", – зазначила дівчина.

Телефон вона так і не отримала, а аферисти вкрали з картки близько двох тисяч гривень. Директор Української міжбанківської асоціації членів платіжних систем Олександр Карпов підкреслив, що ця схема стала дуже популярною у шахраїв, а повернути втрачені через неї кошти складно.

"Терміново потрібно відписуватися від цього сервісу. Якщо не виходить зв'язатися з сервісом, ми звертаємося в банк, закриваємо карту, щоб подальших списань не відбувалося", – зазначив Карпов.

У зв'язку з цим експерти радять уважно моніторити відгуки про ресурс, перш ніж вводити персональні дані. Також можна встановити спеціальне доповнення, яке буде блокувати рекламу шахрайських сайтів.

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...