Хіти тижня. Про колишнє життя можна забути? Вчені знайшли незвичайний наслідок COVID-19 у пацієнтів, які перехворіли

Одним з головних наслідків коронавірусу після одужання людини є втома. Більше половини людей, що видужали, повідомляли про цю ознаку. Про це повідомляється у дослідженні журналу MedRxiv, передають Патріоти України.

В ірландській лікарні вивчили історії 128 людей, які видужали від COVID-19. У всіх у них були різні ступені тяжкості перебігу хвороби. У результаті з'ясувалося, що 52 % учасників відчували втому протягом десяти тижнів після одужання.

Підсумок не залежав від самопочуття під час хвороби. Вчені відзначили, що не мало ніякого значення, чи була людина в лікарні, чи ні. Найбільше відчували втому жінки, їх 67% з усіх тих, хто спостерігався.

Люди, які раніше страждали від депресії, також дуже швидко втомлювалися після одужання. За словами авторів дослідження, для оцінки впливу COVID-19 пацієнтів у довгостроковій перспективі необхідно провести додаткову роботу.

До речі, дуже сильну втому після хвороби викликає також пневмонія і залозиста гарячка. Занепад сил і слабкість не проходять навіть після тривалого відпочинку.

Лякаючий прогноз вчених: Пилові бурі стають частішими в Європі, але далі буде гірше

субота, 27 квітень 2024, 6:30

Згідно з даними ООН, піщані та пилові бурі стають "все більш частими та сильними" у багатьох частинах земної кулі. У першу чергу від них страждають пустельні та степові регіони планети. Наприклад, на Великих рівнинах Америки кількість таких подій подво...

Належить до дуже рідкісного типу клинків тисячолітньої давнини: Науковці розгадали загадку "Іспанського Екскалібуру"

субота, 27 квітень 2024, 6:15

Дослідники нарешті розгадали таємницю унікального меча, виявленого в Іспанії три десятки років тому. . Фахівці назвали його «Екскалібур» через розташування, в котрому старовинний клінок був знайдений, бо нагадує кельтську легенду короля Артура. . Ар...