Хіти тижня. "Просто денег нет": Кабмін Гончарука урізав фінансування життєво необхідних ліків

У другому та третьому кварталі 2020 року коштів на інсуліни не передбачено ні в державному, ні в місцевих бюджетах

Видатки на придбання інсуліну у бюджеті 2020 року для місцевих бюджетів скорочено у 4 рази, що призведе до того, що під кінець року на ці потреби не буде коштів зовсім ні в місцевих, ні в державному бюджетах. Про це свідчать офіційні дані, зазначають Патріоти України.

Так, цільові видатки на лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет закладено тільки на перший квартал у розмірі 210 млн.грн., тоді як у 2019 році було передбачено 841 млн.грн. (менше у 4 рази), цільові видатки на лікування хворих на хронічну ниркову недостатність методом гемодіалізу, - у розмірі 274 млн.грн., тоді як у 2019 році було передбачено 1096 млн.грн. (менше у 4 рази), цільові видатки на виплату щомісячної державної допомоги ВІЛ-інфікованим дітям, - 2,8 млн.грн., тоді як у 2019 році було передбачено 11,3 млн.грн. (менше у 4 рази).

Разом з тим, урядом встановлюється норма, відповідно до якої державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення за програмою медичних гарантій у 2020 році реалізуються Національною службою здоров’я для відшкодування вартості інсулінів для лікування цукрового діабету та лікарських засобів для лікування нецукрового діабету в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України, - з 1 жовтня до 31 грудня 2020 року. Тобто, у другому та третьому кварталі 2020 року коштів на інсуліни не передбачено ні в державному, ні в місцевих бюджетах.

Джерело: Апостроф

Донечці ветерана АТО потрібна допомога! Оголошено збір на реабілітацію Лізи (фото)

четвер, 28 березень 2024, 9:50

"Доброго дня, дорогі патріоти та чуйні серця! Багато з вас знають нашу родину та нашу історію. Вже 12 років в нашій сімʼї зростає прекрасна та життєрадісна донечка Ліза, та, на жаль, через тяжкі пологи вона отримала діагноз ДЦП", - написала у редакцію ...

Ключовий здвиг еволюції: Науковці встановили історичний час, коли пращури сучасної людини навчилися розмовляти

четвер, 28 березень 2024, 9:05

Нове дослідження встановило ймовірний час у доісторичному періоді, коли пращури людей вперше почали говорити. Це відбулося приблизно 1,6 мільйона років тому – десь у східній чи південній Африці, пише The Independent. Зазначені висновки засновані на ана...