
Їжа з великим вмістом вуглеводів, особливо – солодощі, може викликати більш важкий перебіг коронавірусної хвороби, оскільки згущує кров. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив головний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко. Програма з його участю ("Голос народу") транслювалася в YouTube 13 листопада, передають Патріоти України.
Санітарний лікар пояснив, що хворим на COVID-19 необхідно правильно організовувати свій режим харчування. "Потрібно якомога менше вуглеводів, особливо солодких – вони згущують кров", – сказав він.
Ляшко зазначив, що коронавірус сприяє утворенню тромбів. Так, багатьом хворим лікарі приписують препарати, які розріджують кров. Крім того, люди з цукровим діабетом перебувають у "коронавірусній" групі ризику.
Якщо інфікована особа й сама провокуватиме згущення крові, ризики ускладнень підвищаться. "Вуглеводи, низька фізична активність призводять до того, що ускладнюється перебіг захворювання", – додав Ляшко. Він також порадив приймати достатню кількість вітаміну D, який є, зокрема, в курячій печінці, яловичині.
Російський удар по Тернополю 19 листопада обірвав життя щонайменше 33 українців. Серед них – працівниця тернопільського видавництва "Богдан" Ірина Чорненька. Колеги запам'ятали її неймовірно світлою і доброю людиною та справжнім професіоналом своєї спр...
В Україні діють соціальні норми, за якими населенню надають пільги на оплату електроенергії. Умови соціальних норм відрізняються залежно від обставин. Редакція сайту Новини.LIVE розповідає про це детальніше, передають Патріоти України. Від наявності га...