Хіти тижня. Просто не їжте це: Ляшко назвав продукт, що сприяє ускладненням COVID-19

Хворим необхідно правильно організовувати свій режим харчування.

Їжа з великим вмістом вуглеводів, особливо – солодощі, може викликати більш важкий перебіг коронавірусної хвороби, оскільки згущує кров. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив головний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко. Програма з його участю ("Голос народу") транслювалася в YouTube 13 листопада, передають Патріоти України.

Санітарний лікар пояснив, що хворим на COVID-19 необхідно правильно організовувати свій режим харчування. "Потрібно якомога менше вуглеводів, особливо солодких – вони згущують кров", – сказав він.

Ляшко зазначив, що коронавірус сприяє утворенню тромбів. Так, багатьом хворим лікарі приписують препарати, які розріджують кров. Крім того, люди з цукровим діабетом перебувають у "коронавірусній" групі ризику.

Якщо інфікована особа й сама провокуватиме згущення крові, ризики ускладнень підвищаться. "Вуглеводи, низька фізична активність призводять до того, що ускладнюється перебіг захворювання", – додав Ляшко. Він також порадив приймати достатню кількість вітаміну D, який є, зокрема, в курячій печінці, яловичині.

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...

Через новий закон про мобілізацію? Українці почали масово дарувати авто - МВС розкрило статистику

середа, 24 квітень 2024, 18:22

У квітні в сервісних центрах МВС спостерігається значне збільшення кількості реєстраційних процедур. З початку місяця було оформлено 110 997 заяв за договорами купівлі-продажу. Також останнім часом значно збільшилась кількість перереєстрацій автотрансп...