Їжа з великим вмістом вуглеводів, особливо – солодощі, може викликати більш важкий перебіг коронавірусної хвороби, оскільки згущує кров. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив головний санітарний лікар України, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко. Програма з його участю ("Голос народу") транслювалася в YouTube 13 листопада, передають Патріоти України.
Санітарний лікар пояснив, що хворим на COVID-19 необхідно правильно організовувати свій режим харчування. "Потрібно якомога менше вуглеводів, особливо солодких – вони згущують кров", – сказав він.
Ляшко зазначив, що коронавірус сприяє утворенню тромбів. Так, багатьом хворим лікарі приписують препарати, які розріджують кров. Крім того, люди з цукровим діабетом перебувають у "коронавірусній" групі ризику.
Якщо інфікована особа й сама провокуватиме згущення крові, ризики ускладнень підвищаться. "Вуглеводи, низька фізична активність призводять до того, що ускладнюється перебіг захворювання", – додав Ляшко. Він також порадив приймати достатню кількість вітаміну D, який є, зокрема, в курячій печінці, яловичині.
Інститут океану Шмідта, поділився результатами своєї глибоководної експедиції, що тривала поблизу Південних Сандвічевих островів, , передають Патріоти України з посиланням на видання Livescience. Серед найбільш вражаючих знахідок опинилась риба глибоко...
Український парламент не планує переглядати питання щодо зменшення мобілізаційного віку. Першочерговими завданнями залишаються перемога України та збереження її суверенітету. Про це заявив спікер Верховної Ради Руслан Стефанчук в ефірі Громадського рад...