Хіти тижня. Просто "тане": Як у Японії зносять хмарочоси (відео)

Японські конструктори винайшли інноваційний метод демонтажу будівель без застосування вибухівки та безпечно для людей і навколишнього середовища.

140-метровий готель Grand Prince Hotel у Токіо знесли без застосування гідромолотів, підйомних кранів та гучних вибухів, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Основну роль тут виконували металеві "стрижні", які встановили всередині будівлі. Саме вони відігравали роль несучих опор та гігантських домкратів.

Спецтехнікою, у свою чергу, зносять несучі стіни та підлогу, проводячи демонтаж ніби шар за шаром.

Зовні може скластись враження ніби будинок просто "тане" на очах. Насправді, він "спускається" вниз "металевими лісами", зменшуючись на один поверх.

Усі демонтажні роботи проводять всередині будівлі, при цьому дах і фундамент демонтують в останню чергу.

Такий метод демонтажу займає більше часу, ніж миттєвий вибух, але він щонайменше на 23 децибели тихіший і майже на 90% безпечніший для навколишнього середовища.


Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...