Хіти тижня. Прилетіли більше трьох мільярдів років тому: Вчені вперше знайшли неспростовні докази космічного походження життя на Землі

В горах Махонджва в Південній Африці, у вулканічних відкладеннях віком понад три мільярди років, були виявлені частинки позаземної органічної речовини, повідомляють Патріоти України з посиланням на Sciencealert.

"Це вперше, коли ми знайшли фактичні докази наявності позаземного вуглецю в земних породах", - пояснив астробіолог Френсіс Уестолл з Національного центру наукових досліджень Франції.

За словами вчених, відкриття в Південній Африці може послужити підтвердженням теорії, що разом з метеоритами на Землю могли бути занесені окремі органічні форми.

Так, у вулканічному родовищі Josefsdal Chert дослідники виявили шар породи товщиною 2 міліметри, що відрізняється двома аномальними ознаками. Аналіз показав, що 3,3 мільярда років тому порода містила два органічних речовини, з великою ймовірністю, неземного походження.

За запевненням вчених, в Африці знайдені найстаріші зразки космічного матеріалу з усіх коли-небудь знайдених на Землі. Одна з хімічних сигнатур нагадала ту, що зустрічається у фрагментах давніх метеоритів з органічними сполуками, інша - поєднання нікелю, хрому та заліза - є нехарактерною сумішшю для порід і вчені припускають її "космічне" коріння.

"Важко уявити собі катаклізм, який залишив би як органічну речовину, так і приватні мінерали в такому тонкому осадовому шарі", - зазначили вчені.

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...