Хіти тижня. Привезли додому без внутрішніх органів: У Туреччині загадково загинула російська модель

На думку лікарів, усі підозри батьків безпідставні, якщо дівчина справді надійшла в медустанову з апендицитом.

Соня Ланшакова. Фото: соцмережі.

Тіло 16-річної Соні Ланшакової, яка за дивних обставин померла в лікарні Аланії (Туреччина) привезли в Росію без внутрішніх органів, проте медики версію про їх навмисне вилучення спростували.Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на "Комсомольську правду".

На думку лікарів, підозри батьків безпідставні, якщо дівчина справді надійшла в медустанову з апендицитом. "Якщо дійсно причиною смерті Соні виявився перитоніт, вилучення органів, можливо, було необхідним. Якщо цього не зробити, можна забальзамувати тіло. Інакше ж транспортування воно не перенесе. Тому є практика вилучення органів. Замість них кладуть шматки матеріалу, просочені бальзамуючим розчином. Тоді тіло можна транспортувати", – зазначили фахівці.

Крім того, за твердженням медиків, після перитоніту вилучати органи для трансплантації ніхто не візьметься. Просто тому, що вони вже пошкоджені, і можуть "вбити" того, кому їх пересадять.

"Коли мова йде про запальні захворювання, ми завжди виключаємо можливість використання для трансплантації після смерті органів такого пацієнта. Тому що в них багато змін, які людині з пересадженим органом точно не потрібні. Зміни запального плану. Перитоніт – це ж запалення органів черевної порожнини" , – пояснив лікар-нейрохірург Андрій Дрянних.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...