Хіти тижня. Привид Чорнобиля, все, як у квітні 1986-го: Поранених під час вибуху реактивної установки в РФ доставили в Москву у супроводі хімзахисту

Росіян влада намагається заспокоїти, від чого вони панікують ще більше...

Танкер "Серебрянка". Фото: УНН.

Москву доставили постраждалих під час вибуху під час випробувань в Северодвінську, передають Патріоти України з посиланням на російські ЗМІ та Telegram-канал Baza.

“У Москву доставили постраждалих після вибуху під час випробувань в Северодвінську. Зверніть увагу, що водії реанімобілів одягнені в костюми хімзахисту, а машини — обмотані плівкою”, — вказано у повідомленні Baza.

Одночасно з цим, в Білому морі в районі села Ненокса Архангельської області, де 8 серпня вибухнув реактивний двигун, в той же день помітили транспортний танкер “Серебрянка”, призначений для збору і зберігання рідких радіоактивних відходів. Про це повідомив співробітник Міддлберійського інституту міжнародних досліджень в Монтереї, експерт з ядерної зброї Джеффрі Льюїс. Він виявив танкер на супутниковому знімку проекту Planet.

Джеффрі Льюїс вважає, що “Серебрянка” з’явилася в цьому районі через випробування крилатої ракети з ядерною установкою. На опублікованій карті позначено місце на березі, де, імовірно, розташований пусковий майданчик для крилатих ракет “Буревестник”. На карті він позначений як “Possible SSC-X-9 Launch Site” — за кодовою назвою цих ракет, прийнятій в НАТО. Крім того, в морі помічені два невпізнаних судна і баржа, хоча цей район Білого моря закритий для вільного плавання.

Льюїс припустив, що пусковий майданчик біля села Ненокса міг з’явитися після закриття аналогічного майданчика біля Панькова на архіпелазі Нова Земля. Ще один майданчик, за його словами, розташований на полігоні Капустін Яр в Астраханській області — його використовують для випробувань ракет без ядерної енергоустановки.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...