Хіти тижня. Рак, серцево-судинні захворювання, діабет заразні, - канадські науковці

Крім раку, це також стосується ожиріння, серцево-судинних захворювань і діабету. Таку гіпотезу висунули вчені з Канадського інституту перспективних досліджень (CIFAR). Результати їхньої наукової роботи опублікував німецький портал wize.life, зазначають Патріоти України.


За словами дослідників, зараження можливе завдяки передачі мікробіома (мікрофлори) – сукупності безлічі мікроорганізмів, які містяться в тілі людини, зокрема на шкірі й у внутрішніх органах. До таких, зазначають вони, відносяться не тільки бактерії, але й грибки, а також різні віруси.

Канадські вчені вважають, що рак може передаватися від людини до людини

Під час свого наукового експерименту, вчені з'ясували, що мікробіом може передаватися іншим організмам при безпосередньому контакті або ж перебуванні в одному приміщенні. Ба більше, дослідники знайшли схожість мікрофлор кишечників у подружжя, яке проживає разом.

Так, мікробіом пацієнтів вони порівняли зі здоровими зразками і виявили значні зміни в нездоровій мікрофлорі. Водночас підкреслюється, що модифікований мікробіом може викликати захворювання у здоровому тілі.

Експеримент був проведений на мишах: дослідники перенесли кишковий мікробіом тварини з ожирінням на здорову. І в результаті здорова миша набрала вагу.

Зауважимо, що за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), серцево-судинні захворювання і рак визначаються як "неінфекційні". Вважається, що вони виникають через генетичну схильність, спосіб життя людини і чинників навколишнього середовища.

Однак канадські вчені переконані, що їхня гіпотеза, в разі підтвердження, кардинально змінить погляд на охорону здоров'я в світі.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...