Хіти тижня. Реалії скреп: Блогер показав, в яких умовах живуть пересічні росіяни (фото)

Люди в регіонах Росії, навіть з порівняно високими зарплатами, живуть в поганих умовах і ще з радянськими інтер'єрами.

Інтер'єр квартир у російському Норильську

Популярний блогер Максим Мирович для прикладу вивчив сайти з продажу нерухомості в місті Норильськ Красноярського краю з населенням 180 тис. осіб, передають Патріоти України.

"Престижним норильським житлом продовжують вважатися сталінки, якими був масово забудований центр міста в 50-ті роки – але коштують ці квартири зовсім небагато, приблизно стільки ж, скільки коштує нерухомість в найбідніших країнах Третього світу – двокімнатну сталінку площею 71,8 метри можна зараз купити за $21 000, а шикарна трикімнатна площею майже 100 метрів коштує менше $40 000", – пише він.

За словами Мировича, з більшості виставлених на продаж варіантів "СРСР немов і не йшов".

"Підвісні пластикові панелі на стелі, "багаті" шпалери, коричневий лінолеум з ромбиками в передпокої", – описав він одну з квартир.

Блогер додав, що для тих, хто не хоче купувати сталінку, в Норильську є також досить великий вибір хрущовок. При цьому в місті не будується практично ніякого нового житла.

"Де та сама "багата Росія", про яку періодично бадьорим тоном розповідають пропагандистські ЗМІ, показуючи якісь незрозуміло де зняті хороми і палаци, а також неймовірно велику кількість житла, що будується – мовляв, життя налагоджується, все буде тільки краще і краще", – підкреслив Мирович.

Естонія змінює правила навчання для дітей українських біженців: Що треба знати

субота, 20 квітень 2024, 11:58

Влада Естонії ухвалила закон, що дозволяє виключати зі шкіл та дитячих садків дітей українських воєнних біженців, які покинули Естонію, не повідомивши про це навчальний заклад. Про це повідомила пресслужба парламенту країни, передає ERR, передають Пат...

Перевірте список! Які українські прізвища означають, що у ваших жилах тече єврейська кров

субота, 20 квітень 2024, 11:47

Багато українців мають родові імена, які походять від назв інших народів, від євреїв також, передають Патріоти України. На правобережній частині України єврейське населення становило значну частку жителів міст. Як пише у своїй книзі "Сучасні українськ...