Хіти тижня. "Реальний стан речей ховається під тоннами хайпу": Українець, який живе в Австралії, розповів правду про страшні пожежі

В Австралії, що зараз охоплена лісовими пожежами, побутове життя громадян практично не змінилося. Як розповів у Facebook українець Ігор Зацаревний, який проживає в Сіднеї, вогнем охоплено лише приблизно 2% країни, а на решті частини держави "життя триває так само, як і до пожеж", передають Патріоти України.

Він закликав не вірити всім повідомленнями ЗМІ, що пишуть: "катастрофа", "все горить", "мало хто вцілів". "Будь-яке ЗМІ зацікавлене в сенсаційній новині. Ніхто не напише, що пожежі є, але 98% території живе звичайним життям. Теж стосується будь-яких постів метою яких є виключно підняти популярність автора через перепост, лайки, кількість срачу в коментарях. І реальний стан речей ховається під тоннами хайпу", – зазначив Зацаревний.

Українець пояснив, що від стихії постраждало лише 2% країни, але інша частина материка залишилася недоторканою. "Так, там, де будинки розміщувалися безпосередньо на шляху пожежі (1-5 км від неї), – там пекло. Але певні ділянки пожежники гасять і все обходиться. Так, багато, якщо не всі страшні фото й відео, що є в інтернет і ЗМІ, – це правда. Але знову – це все кадри з локальних точок. На відстані від пожежі життя не змінилося. На власному прикладі – найближчі пожежі від мого району Сіднея були майже 10 км. Їх миттєво загасили. Ті пожежі, де "святий Боже не допоможе", розташовані за 150-200 км. Життя триває, так само, як і до пожеж. Люди працюють, відпочивать, розважаються", – розповів він.

Зацаревний додав, що велику допомогу в боротьбі зі стихією надають волонтери. А пожежники в Австралії і зовсім вважаються "святими, на яких моляться".

"Однією з причин нинішніх подій вважається заборона превентивних контрольованих пожеж з подачі зелених (що їх не чути зараз взагалі). В результаті те, що могло б бути оточене пожежниками і підпалено за пів дня до сильної зливи просто накопичилося за кілька років і маємо 20-30 см майже пороху на площі з кілька Україн", – підкреслив він.

Автор підсумував, що пожежі в Австралії – це частина природного циклу, а певні рослини за роки еволюції просто пристосувалися і потребують пожеж, без яких їхнє насіння не розкриється.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...