Хіти тижня. Рекордсмена українського футболу хочуть заарештувати: Що відбувається (фото)

Нефутбольна історія Анатолія Тимощука дуже відрізняється від його футбольної кар'єри. Якщо на полі у ексфутболіста низка великих досягнень, то у сімейному житті — суцільний драматизм і негатив.

Анатолій Тимощук

Ще з першої половини 2010-х (точну дату визначити фактично неможливо) Тимощук не живе зі своєю сім'єю, почавши розлучний процес із дружиною Надією (дівоче прізвище — Навроцька), передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Процес уже кілька років мляво протікає у судових інстанціях України та Німеччини, але нещодавно Навроцька дала новий "залп" — за словами Надії, влада Німеччини завели на Тимощука дві кримінальних справи (за статтями "шахрайство" і "несплата аліментів"). І далі, в разі появи Анатолія у Німеччині, на українця чекають великі неприємності.

Журналісти відновлюють весь ланцюжок, який привів Тимощука до такого стану речей, і прогнозують подальший розвиток історії, де до фіналу ще дуже далеко.

З чого все почалося?

Анатолій Тимощук та Надія Навроцька прожили у шлюбі близько 15-ти років, маючи двох дочок (діти з'явилися у подружжя під час гри Тимощука у німецькій "Баварії"). Але у 2014-2015 рр. почала з'являтися інформація, що подружжя більше не живе разом та має намір розлучитися.

Втім, за словами Надії, Анатолій постійно бреше про терміни їхнього розлучення з метою уникнути поділу майна та фінансових активів. Тимощук стверджує на судових засіданнях, що пара не живе разом із 2013-го. Хоча сама Навроцька розповідає, що ще у 2015-му разом із дітьми постійно була з Анатолієм у Санкт-Петербурзі під час його гри за "Зеніт", але жила на два будинки (другий — у Німеччині).

Анатолій Тимощук у ролі одного із тренерів "Зеніту"

Тому в будь-якому разі зрозуміло одне — в цій історії дуже багато брехні з метою особистої вигоди та затягування судового процесу.

Далі Навроцька стверджує, що Тимощук багато років до цього жив подвійним життям і мав коханку, росіянку Анастасію Климову. Своїм же дочкам футболіст практично не приділяє уваги, а також, за словами ексдружини, всіма силами не бажає платити аліменти.

На сьогодні Навроцька з дітьми проживає у Мюнхені, а Тимощук живе у Санкт-Петербурзі та працює у тренерському штабі місцевого "Зеніту".

Що призвело до шаленого конфлікту?

Найперше класичний сценарій — одна зі сторін явно бреше. Показовий приклад — розбіжність у датах спільного життя. Також свідчення і думки розходяться щодо грошей та декількох зустрічей Анатолія та Надії. Навроцька заявляє, що футболіст приховує свої статки в Росії та заперечує наявність майна і коштів, щоб не ділиться з ексдружиною та дітьми. Тимощук же колись заявив, що Навроцька крала у нього гроші.

Анатолій Тимощук із Надією Навроцькою та двома доньками

Також "подвійна гра" пішла у 2017 році, коли між Анатолієм і Надією нібито трапився конфлікт із фізичним насильством. За словами Навроцької, після того, як Тимощук насідав на неї та в результаті штовхнув, футболіст сам зізнався німецькій поліції у скоєному і підписав протокол для прокуратури. Але пізніше стало відомо, що Тимощук із юристами вирушив до німецького сімейного суду із заявою, що Надія сама накинулася на нього і душила...

Через тривале ведення справи у судових інстанціях двох країн — України та Німеччини, процес заплутався у справжній клубок. І поки цей "клубок" не у змозі розплутати навіть педантична німецька судова система найвищого рівня. До того ж сам Тимощук, за всіма даними, приїздить не на кожне засідання суду, проживаючи в іншій країні.

До чого тут "Зеніт" і Анастасія Климова?

В інтерв'ю Навроцької чимало посилань на Анастасію Климову, з якою пов'язують Тимощука. За словами дружини, саме з Климовою Анатолій вів таємне життя та навіть дарував їй та Надії однакові подарунки. Пізніше сформувалася версія про аферу — Климова "задурила" Тимощуку голову та просто використовує українця для своєї особистої вигоди.

Анатолій дійсно був не раз помічений разом із Климовою і, за різною інформацією, спільно з нею володіє активами у Росії. І все б нічого, але Климова постійно фігурує в російських політичних колах (раніше — партія "Єдина Росія", пізніше — партія "Справедлива Росія"). Також Климова є близькою подругою дружини футболіста Андрія Аршавіна, яка свого часу втрапила у скандал із погрозами, називаючись працівником ФСБ.

Анатолій Тимощук разом із Анастасією Климовою та її дочкою на одному зі світських заходів

Загалом немає сумнівів, що Климова — не просто підприємець і активна жінка, а фігура з певним політичним впливом, яка чудово використовує коло спілкування у "Зеніті" і Санкт-Петербурзі. І мінімум кілька років вона представляє інтереси Анатолія Тимощука у судовому процесі з Навроцькою.

Чому німецький суд порушив саме кримінальні справи?

Судовий процес розлучення Тимощуків триває кілька років і вже підкріплений низкою дій з боку обох сторін, зокрема й відмовою Тимощука платити аліменти та сідати за стіл переговорів. До того ж, за словами Навроцької, їй вдалося доказати низку епізодів із неправдивими свідченнями Тимощука.

У сукупності це стало підставою для порушення німецькою прокуратурою двох справ кримінального характеру — за шахрайство та ухиляння від сплати аліментів. Так Тимощук у Німеччині поступово з героя "Баварії" почав у 2010-х перетворюється на злочинця. Цілком ймовірно, що тепер при появі Анатолія на німецькій землі чекає безпосередня зустріч із поліцією та щонайменше допит у двох справах.

Славні дні тріумфів Анатолія Тимощука у мюнхенській "Баварії" вже давно позаду

Хто реально правий, а хто — винен?

Свідчення та показання двох сторін у деяких випадках відрізняються настільки, що навіть німецькі слідчі та судді не можуть визначити істину. За словами Навроцької, Тимощук постійно бреше та разом зі своїм адвокатом вибудував цілу систему брехливих свідчень. Сам же Анатолій кілька разів відмовлявся предметно говорити про розлучення зі своєю дружиною, обмежуючись лише розмитими репліками.

Але загалом ситуація виглядає не на користь Тимощука. Після завершення кар'єри футболіста Анатолій майже абстрагувався від України та зосередився на роботі в Росії. Ексгравець практично не приїздить до рідного Луцька, а Тимощуки-старші раніше самі літали до сина в гості, коли той ще грав у Казахстані за "Кайрат".

Анатолій Тимощук разом зі своїм батьком Олександром Івановичем перед фіналом Ліги чемпіонів 2015 у Берліні

Після цього була повна концентрація на роботі у "Зеніті", георгіївські стрічки на параді 9 травня, ведення бізнесу в Росії, а також повне зникнення з публічного простору України та будь-яких думок про війну на Донбасі. Звісно, в Україні багато в чому теж абстрагувалися від осілого "по той бік" Тимощука. Але якщо той самий Олександр Зінченко поки успішно балансує між статусом "зірка збірної України" та поїздками до Москви, то Тимощук повністю перебрався на російську "шальку терезів".

З огляду на зв'язок із Климовою (у якої також є дочка від першого шлюбу) і відсторонення від минулого життя, цілком зрозуміла поведінка Тимощука стосовно Навроцької з дітьми. Тим більше, якщо справа стосується поділу майна та фінансових активів, які за час футбольної кар'єри вищого рівня досягли дуже значних розмірів.

Останній матч Тимощука за збірну України - проти Польщі на Євро-2016

Чим все це скінчиться?

Новим затягуванням справи і, цілком ймовірно, безкарністю геть усіх. Поки Тимощук живе і працює в Росії, ні влада у Німеччині, ні Навроцька не зможуть змусити його до реальних дій. Перебуваючи у Росії, Тимощук міцно засів за умовним "парканом" від будь-яких санкцій, а Німеччина навіть за бажання не зможе зажадати від росіян сприяння притягненню Тимощука до судового процесу (Тимощука, який навіть не є громадянином Росії).

Так, у Німеччині Анатолія вже чекають дві кримінальних справи. Але ексфутболіста зараз нічого не зобов'язує з'являтися в цій країні, судовий процес ніяк не впливає на його роботу і життя у Росії, а за потреби юристи Тимощука, напевно, забезпечать в'їзд українцю в Німеччину без затримання, лише зі співпрацею зі слідством. А це чергові судові засідання, розгляди та довга юридична тяганина.

Анатолій Тимощук під час медогляду у "Зеніті"

Навіть якщо Навроцька не здаватиметься, цілком імовірний сценарій, коли ще кілька років (5 і більше) в цьому процесі не відбудеться зрушень, і німецьке законодавство не зможе допомогти їй у позовах до Тимощука. Справи поступово "зійдуть нанівець", Анатолій продовжить жити в Росії у своєму світі, а минуле особисте життя колись одного з кращих українських гравців буде повністю перекреслене як ним, так і самою Навроцькою.

У Канаді закінчуються терміни візової програми для українських біженців: Що буде далі

четвер, 28 березень 2024, 10:28

Міністр імміграції Канади Марк Міллер заявив, що він не має планів продовжувати екстрену візову програму для українців. Термін її дії закінчується 31 березня, передають Патріоти України. Про це пише видання The Globe and Mail. Програма "Дозвіл на екстр...

Є певна тенденція: Чому українські біженці повертаються з-за кордону - дослідження

четвер, 28 березень 2024, 9:59

Українські біженці повертаються з-за кордону з різних причин. Найчастіше - з емоційних, але є й інші важливі чинники, передають Патріоти України. Як вибір країни та рівень доходів українців впливає їхнє на рішення повернутися до України, РБК-Україна ро...