Хіти тижня. Respublika Park: У Києві відкрили один із найбільших ТРЦ Європи (фотофакти)

У Києві відкрили один із найбільших ТРЦ Європи – фото

12 листопада у Києві на Теремках відкрився ТРЦ Respublika Park загальною площею 300 тис. кв. м, орендної – 135 тис. кв. м. Він вважається одним із найбільших у Європі інноваційних торгово-розважальних центрів, повідомляє Київська міська державна адміністрація.

У ТРЦ створили парк під дахом – висадили понад дві тисячі дерев. Впровадили і системи сортування сміття, утилізації елементів живлення.

"Також не забули про енергоефективність – будівлю збудовано з використанням LED-технологій. Доступно для осіб з інвалідністю та маломобільними групами населення. Але не менш важлива соціальна складова. Новий великий центр – це працевлаштування для понад 5 тисяч киян", – наголосив мер Києва. Віталій Кличко.

Також участь у відкритті Respublika Park взяв посол Австрії в Україні Гернот Пфандлер. Оскільки частина інвестицій у проєкті – австрійські. Як зазначив Пфандлер, інвестор із Австрії запросив на відкриття центру представників 40 австрійських компаній, щоб познайомити їх з Україною та можливостями інвестицій у місто Київ.

Площа ТРЦ "Respublika Park" складає 300 тисяч квадратних метрів. На території центру розташовано технологічний парк розваг Neopolis, перший в Україні зелений парк під дахом, атракціон Аеродинамічна труба. У ТРЦ працюватимуть понад півтисячі магазинів відомих українських та міжнародних брендів, близько півсотні ресторанів, найбільший в Україні кінотеатр на 14 кінозалів, спортивний клуб із 25-метровим басейном та паркінг на 3 500 машиномісць.

Будівництво ТРЦ Respublika Park на Кільцевій дорозі у Києві розпочалось у 2012 році. Інвестором проекту були структури бізнесмена Дмитра Фірташа. Введення в експлуатацію ТРЦ планувалося у четвертому кварталі 2014 року. 2015-го за рішенням власника будівництво зупинилося.

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...