Хіти тижня. Рятують раніше безнадійно хворих: В Італії підібрали ефективні ліки від коронавірусу

Оскільки препарат не новорозроблений, на впровадження його у масовий вжиток проти пандемії, що охопила світ не потребуватиме місяців додаткових випробувань

В Італії заявили про позитивний результат лікування хворих на коронавірус препаратом проти ревматоїдного артриту "Тоцілізумаб" (Tocilizumab) виробництва фармацевтичної компанії Roche.

Лікарні відправили запити у Італійську медичну агенцію (AIFA) про затвердження такого плану лікування. Про це повідомив Вінченцо Монтесарчіо, фахівець з інфекційних захворювань у лікарні Котуньо в Неаполі, повідомляють Патріоти України з посиланням на La Repubblica.

За його словами, у вихідні, 14-15 березня, четверо пацієнтів, що надійшли в лікарню Котуньо в Неаполі з діагнозом коронавірус, отримували лікування протиартритним препаратом "Тоцілізумаб".

Це стало наслідком наукового експерименту, протокол якого був схвалений на державному рівні. У цілому вже 11 пацієнтів у Неаполі лікували не за призначенням зазначеним препаратом і результати вражають.

"Чотирьом пацієнтам у реанімації краще. Щодо першого пацієнта ми чекаємо оцінки реаніматолога, перш ніж почати його екстубацію. У трьох із чотирьох пацієнтів, які отримували "Тоцілізумаб", починаючи з суботи ми отримали чудову відповідь на препарат. Вони не проходили інтенсивну терапію, але були госпіталізовані в досить важкому стані", – поділився Монтесарчіо.

В інших лікарнях також повідомили про позитивний ефект ліків. У медустановах Прато і Козенце кілька пацієнтів, яких лікували "Тоцілізумабом", пішли на поправку.

Експеримент продовжили і в Апулії. "Деяким пацієнтам, інфікованим коронавірусом, вже почалося введення препарату "Тоцілізумаб", який у Неаполі дозволив трьом пацієнтам, котрі надійшли в реанімацію, одужати", – поділився глава регіональної цільової групи П'єрлуїджі Лопалко.

В інших регіонах також помітили швидке поліпшення стану хворих після прийому "Тоцілізумабу". Компанія Roche видала близько 600 одиниць препарату в різні лікарні країни.

"Ідея народилася, тому що ми використовуємо імунотерапію при пухлинах і лікуємо деякі побічні ефекти за допомогою "Тоцілізумабу". Механізм, що лежить в основі розладу Covid-19, дуже схожий на механізм онкологічного лікування. Ми також поговорили з китайськими лікарями, які вже лікували препаратом 21 пацієнта, і у 20 спостерігалося значне поліпшення", – пояснив Паоло Асьерто, президент Фонду меланоми.

"Препарат діє на ускладнення цього вірусу, тобто, на запалення, яке створює Covid-19. Коротше кажучи, воно знижує гіперактивність імунної системи, яка є причиною дихальної недостатності", – додав він.

Відповіді від AIFA, чи можна офіційно використовувати препарат як ліки від коронавірусу, поки не отримано, проте лікарі сподіваються, що вже найближчим часом "Тоцілізумаб" схвалять для масового використання.

Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...

Почала задихатися: На Полтавщині біля річки загадково померла дитина

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:28

На Полтавщині виявили тіло 13-річного хлопчика неподалік річки Псел. Поліція розпочала досудове розслідування. Про це повідомила пресслужба поліції регіону, передають Патріоти України. За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років п...