Хіти тижня. "Росіяни, які стали ворогами": На Росії видали новий історичний фейк про українців

У Росії заявили, що росіяни і українці історично завжди були одним народом, який пізніше перетворився у ворогів.

Про це сказано в матеріалі "Комсомольської правди", передають Патріоти України.

Також, опитані виданням експерти стверджують, що слова "Україна" нібито не було у словнику, випущеному Академією наук СРСР. "Ми можемо взяти тритомник "Возз'єднання України з Росією", випущений Академією наук СРСР до 300-річчя Переяславської ради, і виявимо, що слова "Україна" там взагалі немає! Крім сучасного заголовку. Ні в польському, ні в російській, ні малоросійському масиві документів це слово не зустрічається", - заявив історик і публіцист Єгор Холмогоров.

При цьому старший науковий співробітник Інституту російської історії Андрій Марчуков заявляє, що в ті часи там жив єдиний "російський народ". "Де б він не жив тоді - в Києві, Галичі, Володимирі-на-Клязьмі, Москві або Вітебську, - народ цей був єдиний - культурою, вірою і самосвідомістю", - вважає він.

На думку видання, незаперечним свідченням єдності народу є "Повість временних літ" XIII століття. "Ось тільки у літописі є два списки, дві версії - "Лаврентьєвська" та "Іпатіївська". Одна з півночі - з суздальських земель, інша - з місць, що називаються зараз Західною Україною. Можливо, це перше матеріальне свідчення початку поділу народу", - сказано в статті.

Пропагандисти називають Україну частиною Древньої Русі, яка нібито лише через багато століть стала себе так називати. "Поділ Київської Русі на частини, одна з яких через багато століть назве себе Україною, це історія про "доброго" слідчого і "злого". "Злому" не віриш підсвідомо. Північна Русь бачила в монголо-татарському ярмі тільки жорстоких і жадібних завойовників і вважала, що рано чи пізно, але переробить цю агресивну біомасу самостійно - приручить або знищить. Західна Русь, навпаки, намагалася знайти заступників серед третіх осіб, довірилася "доброзичливцям" в овечих шкурах і заплатила за це собою. Іншої ціни не було", - сказано в матеріалі.

Пропагандисти заявляють, що Україна не змогла повернути свою національну ідентичність. "А ось свою національну ідентичність повернути назад виявилося неможливо - немає такої кнопки в історії. А ось кнопка "манкурт" є - червона, стирчить на самому видному місці. І кнопки "заздрість" і "самобутність" поруч... Жорстокий урок, який уже багато століть продовжує вчити Україна. Дзвінка поки не було. "Дзвінок - для вчителя", - сказано в матеріалі.

Одному з загиблих було лише 20: За сьогодні в річці Тиса виявили тіла одразу шістьох людей, - журналіст із Закарпаття (фото)

понеділок, 6 травень 2024, 21:31

За сьогодні, 6 травня, в річці Тиса виявили одразу шість тіл потопельників. Про це повідомив журналіст Віталій Глагола, передають Патріоти України. "За інформацією від моїх джерел, 4 тіла було виявлено на українській стороні, 2 тіла на румунській сторо...

Ціна курсу варіюється від 395 до 600 грн: Експрессекретарка Зеленського розпочала власний бізнес

понеділок, 6 травень 2024, 21:05

Колишня прессекретарка президента України Володимира Зеленського та журналістка Юлія Мендель почала новий бізнес. Йдеться про курси для українців під назвою «Освіта за кордоном», зазначено на сайті курсу. Зокрема, за інформацією на сайті, «Освіта за ко...