Хіти тижня. Розбився військово-транспортний літак з понад 90 людьми на борту

На Філіппінах сьогодні вранці розбився літак Військово повітряних сил. На його борту перебували щонайменше 85 людей, повідомляють Патріоти України з посиланням на Associated Press.

За словами начальника Збройних сил Філіппін, військовий літак С-130 «Геркулес», який перевозив військовослужбовців, розбився на півдні країни через відсутність злітно-посадкової смуги.

Наразі відомо про порятунок 40 людей з палаючих уламків військового літака, що розбився під час спроби приземлення на острові Джоло.

"Рятувальники зараз на місці, ми молимося, щоб врятувати якомога більше життів", - сказав начальник штабу Збройних сил Філіппін Сириліто Собежан.

За уточненими даними, на борту знаходилися 92 людини, зокрема вісім членів екіпажу. На місці аварії розгорнуто пошуково-рятувальну операцію, 40 постраждалих доправили до лікарні, підтверджено смерть 17 людей.

Науковці розшифрували практично знищені папіруси з Помпеї, з котрих дізнались місце поховання великого філософа Платона та обставини його життя

четвер, 25 квітень 2024, 9:23

Революційне сканування та дослідження папірусів Геркуланума виявило чудові нові подробиці про філософа Платона, зокрема точне місце його поховання, повідомляє "Ancient Origins" . Це значне археологічне досягнення стало результатом проєкту розшифровки ...

Гардероб льодовикового періоду: Вчені відкрили цікаві подробиці, в чому ходили неандертальці

четвер, 25 квітень 2024, 9:05

Саме неандертльцям приписують винахід одежі, в той час як предки сучасної людини розгулювали по Африці практично голими. Тодішній суворий клімат Євразії змушував первісних мисливців постійно мерзнути, особливо взимку. Учені отримали непрямі докази того...