Хіти тижня. Сексизм, харасмент і гендерний дисбаланс: Популярний радянський мультфільм визнали небезпечним

Як виявилося, улюблений багатьма поколіннями мультик містить неприпустимі за нинішніми моральними нормами елементи.

Популярний радянський мультфільм "Ну, погоди!" містить сексизм, харасмент та інші неприпустимі за нинішніми моральними нормами елементи. Про це повідомило видання ВВС після того, як американська компанія Disney вирішила супроводжувати свої старі мультиплікаційні фільми попередженням, що вони можуть порушувати деякі сучасні тенденції, передають Патріоти України.

Так, у мультику присутні елементи насильства та жорстокості. Вовка луплять, б'ють струмом, закочують у каток, всіляко над ним знущаються, а подається це, як норма."Ну, погоди!" – насильствоБа більше, творці стрічки продемонстрували гендерний дисбаланс, адже жіночих образів у ній майже немає. А якщо і є, то це товста свиня. Також у мультику присутній сексизм, що знову відображається на великій тварині, яка хрюкає.

"Ну, погоди!" – гендерний дисбаланс

"Ну, погоди!" – сексизм

Харасмент – полювання на Зайця показується іноді неоднозначно, а "жертва" не відстає від хижака в прихованих домаганнях. Також у мультику помітили гендерну неоднозначність. Досі незрозуміло, якої статі Заєць.

"Ну, погоди!" – харасмент


У сотні разів далі від Сонця ніж Земля: Науковці з'ясували, що в Сонячній системі існує ще одна планета

субота, 20 квітень 2024, 9:23

Вчені стверджують, що їм вдалося виявити нові докази того, що в Сонячній системі існує дев'ята планета. Про це пише Independent. Автори нового дослідження тепер стверджують, що їм вдалося виявити ще більше доказів того, що дев'ята планета все ж існує н...

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...