Хіти тижня. Шалена стихія: Шторм на Азові відрізав від "великої землі" острів з півсотнею людей (фото, відео)

Острів Бірючий в Азовському морі, який насправді є оголовком Федотової коси, відрізало від неї водою. Про це повідомили у ДСНС, передають Патріоти України.

Шалений вітер нагнав хвилі на Федотову косу, розташовану в морі на території Якимівського району Запорізької області. Її оголовок – острів Бірючий опинився відрізаним від "великої землі", піщана дорога геть затоплена. На острові нині перебувають близько 40 людей. Для їхнього порятунку направили плаваючий транспортер рятувального загону. Він нині ще прямує на місце пригоди.

У курортному селищі Кирилівка затоплені бази відпочинку, розташовані на Федотовій косі. Затоплених баз близько 40, рівень води сягає метра. Ці бази нині не працюють, лише на одній перебували двоє охоронців. Рятувальники надали їм спецодяг, щоб ті змогли подолати відстань до сухої поверхні, після цього людей супроводили на кирилівський автовокзал. Зараз їх життю нічого не загрожує.

Рятувальники зазначають, що подібні ситуації виникають у прибережній зоні щорічно через сильний вітер. "Ситуація контрольована, проводиться постійний моніторинг, підрозділи ГУ ДСНС України у Запорізькій області перебують у бойовій готовності до дій за призначенням", – повідомили у ДСНС. У селищній раді Кирилівки тим часом відбулося засідання штабу з ліквідації наслідків негоди.

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...