Хіти тижня. Щасливі одесити висипали до морвокзалу: Вперше за декілька років до міста зайшов величезний океанський круїзний лайнер (фотофакти)

Перший візит океанського круїзного лайнера в Одесу за останні кілька років відбувся сьогодні, 30 жовтня на день завітав лайнер «Amera». Раніше цей гігант, під старою назвою, вже користувався гостинністю одеситів, повідомляють Патріоти України з посиланням на “Пасажирський транспорт“.

Сьогодні вранці в Одеський морський порт прийшов круїзний океанський лайнер «Amera» під прапором Багамських островів. О 06:45 круїзний лайнер зустрів лоцманський катер, а вже о пів на восьму судно пришвартувалося у 15 причалу біля Морвокзалу. Це перший візит океанського круїзного лайнера в Одесу за останні кілька років, з 2017 року. За 2018 і 2019 роки. Одесу відвідували тільки річкові лайнери.

Лайнер «Amera» зайшов в Одесу в рамках великого круїзу по Середземному і Чорному морях. Цей круїз почався тиждень тому, коли «Amera» вийшла з французької Ніцци. Круїзний лайнер вже побував в грецьких Сіракузах і Піреї, в портах Несебр і Констанца. В Одесі лайнер пробуде до 6 вечора, коли відправиться в турецький Стамбул. Далі в програмі круїзу — Чесма в Туреччині, Санторіні в Греції, албанський Дуррес і порт Спліт в Хорватії. Завершиться круїз 7 листопада в італійському порту Трієст.

Лайнер «Amera» побудований 1988 року на верфях у Фінляндії. За свою тридцятирічну кар’єру, судно змінило кількох власників і кілька назв. У 1988 – 1999 роках корабель мав назву «Royal Viking Sun», в 1999 – 2002 – «Seabourn Sun». З 2002 по 2019 рік судно ходило під назвою «Princedam» – і в такому вигляді вже заходило до Одеси у 2011 році.

Зараз судно обслуговує круїзи німецької компанії Phoenix Reisen, яка використовує досить старі судна для подорожей німецьких туристів по всій Європі.

Круїзний лайнер має довжину 205 метрів і ширину 29 метрів. Його дедвейт становить 39 тисяч тонн. Хід судна забезпечують чотири двигуни загальною потужністю у 28,5 тисяч кінських сил. Максимальна швидкість, яку може розвивати лайнер – 22 вузли, крейсерська швидкість – 18 вузлів. Судно має дев’ять пасажирських палуб і може вмістити 835 пасажирів. Екіпаж круїзного лайнера складається з 440 осіб.

Зауважимо, що починаючи з 2014 року великі круїзні лайнери практично не заходять в Одесу. Виняток — круїзні лайнери класу «ріка-море» «Вікінг Сінеус» і «Принцеса Дніпра», які систематично відвідують Одесу, виконуючи круїзи з Києва в «Українську Венецію» – Вилкове. Останній візит іноземного круїзного лайнера в Одесу відбувся в червні 2017 року — тоді в наш порт зайшло невелике експедиційне судно «IslandSky».

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...