Хіти тижня. Що чекає на українців після переходу на IBAN: Експерт попередив про небезпеку

Система IBAN - це можливість привести нашу банківську систему до загальносвітової банківської системи і розрахункових рахунків клієнтів, розповів експерт із питань економіки Інституту Growford Олексій Кущ, передають Патріоти України.

"Нова система дозволить суттєво зменшити вартість міжбанківських платежів між країнами ЄС. Разом із тим, переказати через IBAN можна до 50 000 євро. До того ж спроститься ідентифікація, процедура верифікації рахунків, їх розпізнавання і захист", - каже Кущ.

Також перехід на такі рахунки дозволить проводити оплату рахунків по QR-коду. Експерт попереджає, що перш ніж платити по старих рахунках, варто уточнити зміни у своїх контрагентів та податковій службі.

"Номера рахунків змінені з 14 цифр до 29. Ймовірно, що кошти на старі рахунки не будуть приходити. Тому, перш ніж платити, уточніть оновлені рахунки. Платежі по кредитах теж можуть не доходити. Перш ніж перерахувати гроші, подзвоніть у банк і з'ясуйте що змінилося", - радить експерт. Відсьогодні Україна повністю перейшла на використання міжнародного стандарту номера банківського рахунка IBAN.

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...