Хіти тижня. "Що у них з людяністю?": Під МВС викинули іграшки, які принесли люди в пам’ять про вбитого хлопчика, мережа в люті (фото)

Вчора під будівлю МВС люди приносили м’які іграшки та квіти з вимогою покарати винних у вбивстві 5-річного хлопчика у Переяслав-Хмельницькому. Сьогодні, 4 червня, всі іграшки викинули в сміття. Відповідне фото опублікувала журналістка Ольга Решетилова зі словами: "Я не знаю, що сказати", повідомляють Патріоти України.

На фото видно, як прибиральники прибрали все принесене людьми під будівлю МВС і поклали на візок, щоб висипати в сміття. Поруч стоять поліцейські, які байдуже спостерігають за прибиранням. Окрім цього, біля будівлі МВС прибрали імпровізований меморіал вбитій дитині й замалювали написи перед входом «вбивці», «Аваков».

Так було вчора. Фото: Укрінформ

Сьогодні. Фото: Natasya Nagorna/Facebook

Також фото спорожнілого ґанку Міністерства оприлюднив у Facebook журналіст Андрій Дзіндзя. «Вчора ввечері під стіни МВС принесли лампадки і дитячі іграшки, сьогодні вранці все викинули в смітник. Мусора не люди … Авакова у відставку!», – написав він.

Користувачі мережі спалахнули обуренням, а юрист Масі Найєм помітив на візку викинутого плюшевого ведмедика, якого він вчора приніс.

Нагадаємо, 31 травня в Переяслав-Хмельницькому двоє патрульних поліцейських в нетверезому стані з метою розваги влаштували стрілянину. У цей момент поруч гуляла 5-річна дитина, якій одна куля влучила в голову. Поліція не відразу визнала інцидент і повідомляла, що хлопчик упав та вдарився головою об камінь.

За даним фактом ДБР порушило справу за ч. 1 ст. 121 ККУ (нанесення тяжких тілесних ушкоджень), але потім категорію злочину пом’якшили. Увечері 3 червня хлопчик помер у київській лікарні. Президент Володимир Зеленський пообіцяв покарати винних у його смерті.

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...