Хіти тижня. Що відчуває людина перед смертю: Вчені розкрили головну загадку

Близько 10% людей відчувають так звані навколосмертні переживання або "передсмертний досвід". До такого висновку прийшли вчені з Данії, Норвегії та Німеччини. А результати дослідження представили в рамках п'ятого конгресу Європейської академії неврології, повідомляють Патріоти України.

Добровольці з 35 країн, яких залучили через краудсорсінг, співпрацювали з вченими. Навколосмертні переживання були зафіксовані у людей, яким не загрожувала небезпека, хоча вони були в цьому впевнені. Такі ж відчуття мали ті, хто потрапляв у дійсно небезпечну ситуацію: серцевий напад або ДТП.

"Досвід, про який найчастіше повідомляли учасники дослідження, включав: ненормальне сприйняття часу (87%), виняткову швидкість мислення (65%), виключно яскраві почуття (63%) і почуття відчуженості від свого тіла або поза ним (53%)", – йдеться в повідомленні. Як показали деякі попередні дослідження, це було неприємне переживання. Хоча деякі ж навпаки відчували спокій, чули ангелів і бачили світло в кінці тунелю.

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...

Одну людину діставали прямо з-під коліс: Голова райдержадміністрації влетів у натовп людей в Броварах (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:54

Голова райдержадміністрації у Броварах влетів на авто в натовп людей, четверо людей отримали тяжкі травми, передають Патріоти України. Троє людей отримали переломи, ще одну людину діставали прямо з-під коліс авто. Йдеться про голову райдержадміністраці...