Хіти тижня. Шведи б'ють на сполох: У Росії аварія на ядерному об'єкті поблизу Петербурга

Судячи з наявності радіоактивного стронцію це може бути витік на атомному реакторі в результаті пошкодження активної зони.

У Росії аварія на ядерному об'єкті в районі Петербурга - міжнародні спостерігачі зафіксували в східній частині Балтійського моря зростання рівня радіації. Радіаційні датчики в Стокгольмі виявили більш високі, ніж зазвичай рівні ізотопів, що утворюються в результаті ядерного ділення, можливо, десь у Балтійському морі або поблизу нього, передають Патріоти України із посиланням на Рейтерс.

Одна зі станцій, скануючих повітря на наявність радіонуклідів, які можуть переноситися вітром на великі відстані, виявила незвично високі рівні трьох радіонуклідів на початку цього тижня: цезій-134, цезій-137 і рутеній-103, і ізотоп стронцію.
На думку спостерігачів в районі Петербурга або можливо в Ленінградській області на території Росії сталася аварія на ядерному об'єкті. Судячи з наявності радіоактивного стронцію це може бути витік на атомному реакторі в результаті пошкодження активної зони.

Чи можна жінкам приходити до церкви в штанах: У ПЦУ дали відповідь

четвер, 25 квітень 2024, 16:30

До храму жінки можуть заходити у штанах. Подібних заборон насправді не існує, повідомили в Православній Церкві України, передають Патріоти України. "Немає в нашій Церкві такої заборони. Та й в інших Православних Церквах світу (окрім МП, очевидно) подіб...

Литва може допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку: Міністр виступив із заявою

четвер, 25 квітень 2024, 16:22

Литва може сприяти Україні в поверненні чоловіків призовного віку. Однак спершу варто дочекатися, як цю процедуру реалізовуватимуть у Польщі. Про це заявив міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас, передають Патріоти України. Очільник литовського оборонн...