Хіти тижня. Скандал у Краматорську: Учасників АТО на муралі зобразили у вигляді... котів (фото)

Більша частина муралу робилася руками дітей, залучали усіх охочих.

У Краматорську художники створили стінопис "Звільнення Краматорська". На ньому зображені бійці АТО у вигляді котів, повідомляють Патріоти України.

Мурал створили Алан Меєр з Берліна та Дмитро Коломойцев, на запрошення волонтерської спільноти в рамках проєкту "Диффузії". Фото стінопису, що опублікували у соцмережі, викликали чимало негативних відгуків. Окремі дописувачі стверджують, що автори малюнку паплюжать пам'ять загиблих військових і насміхаються над ними.

"Такої мети у нас не було. З приводу коментарів "діти краще намалюють", "мазня"… Живопис – не змагання, а свято кольору, краси й самовисловлення. Однозначно неправильним буде намагатися завадити процесу пошуку нового і працювати зі старим. Так чинили, зокрема, в Радянській Україні. І ми однозначно не бажаємо, щоб ці відносини між суспільством і художником продовжували вважатися нормою", - пояснив Меєр.

Коломойцев додав, що більша частина муралу робилася руками дітей, залучали усіх охочих. Це був стихійний процес.

"Це сигнал, що надурили": Військовий-нардеп розніс позицію влади щодо демобілізації в Україні

субота, 20 квітень 2024, 17:30

Відсутність закону про демобілізацію демотивує українських військовослужбовців. Якщо влада встановить бодай якісь, але чіткі терміни для демобілізації, то це навпаки спрацює в плюс та додасть бойової наснаги Збройним силам України. Про це телеканалу "Е...

На відео вбивства поліцейського у Вінницькій області є наші військовослужбовці - Сухопутні війська ЗСУ

субота, 20 квітень 2024, 17:02

На відео з Вінницької області, на якому зафіксована перевірка поліцейськими автомобіля і стрілянина, внаслідок якої один поліцейський загинув і одиндістав поранення, є військовослужбовці однієї з частин Сухопутних військ Збройних сил України. Про це ві...