Хіти тижня. "Скарб коштує мільйони": Чоловік випадково натрапив на глечик із золотими монетами (фото)

Археолог-аматор знайшов глечик з 74 золотими австрійськими дукатами і турецькими цехінами на південному сході Чехії. Скарб належить до середини XVI-початку XVII століття, передають Патріоти України.

Його передали в Музей Південно-Східної Моравії міста Злін. "Ми можемо лише здогадуватися про походження скарбу. Це може бути як майно місцевого жителя, заховане під час Тридцятирічної війни, так і сховок одного з солдатів, до якого він так і не повернувся", - розповіла археологиня археолог музею Яна Лангова.

Для давнини така кількість грошей була справжнім багатством. "На мою непрофесійному думку, скарб коштує мільйони, а винагорода може становити сотні тисяч крон", — сказав директор музею Павло Грубец.

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...