Хіти тижня. Скарб на дні моря: На затонулому пароплаві знайшли картини Айвазовського, але дістати їх не можуть

Щоб витягнути картини, необхідно дістати їх з-під двометрового шару мулу...

В анексованому Криму призупинили операцію з підйому артефактів, в тому числі картин Айвазовського, із затонулого біля мису Тарханкут в 1895 році пароплава "Генерал Коцебу", передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Як повідомив керівник експедиції "Нептун" Роман Дунаєв, на борту затонулого судна було знайдено фрагменти більше 10 картин, у тому числі, імовірно, пензля Айвазовського. Однак авторство встановлено не було. Пароплав знаходиться на 40-метровій глибині в 12 милях від мису Тарханкут. Виявили його ще в 2015 році.

Щоб витягнути картини, необхідно дістати їх з-під двометрового шару мулу, і повністю розчистити стіну, на якій видно фрагменти картин. Велика ймовірність втратити артефакти в процесі операції.

Загиблому було лише 20: Убивство поліцейського на Вінниччині зафіксувала бодікамера (відео)

субота, 20 квітень 2024, 11:45

Унаслідок стрілянини сьогодні вночі на Вінниччині загинув поліцеський, а його напарник зазнав поранень. Трагічну подію зафіксувала на відео бодікамера правоохоронця, передають Патріоти України.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...