Хіти тижня. Скільки українців отримали російські паспорти у 2019 році: Названо вражаючу цифру

Майже 200 тисяч українців отримали у 2019 році російське громадянство за спрощеною процедурою. Більшість - жителі територій, підконтрольних бойовикам. Таку інформацію повідомили у МВС Росії, передають Патріоти України.

Наразі понад 196 тисяч людей отримали громадянство РФ, – йдеться в повідомленні. У МВС уточнили, що понад 136 тисяч з них – жителі територій, підконтрольних бойовикам, а приблизно 60 тисяч проживають в інших районах Донецької та Луганської областей.

За інформацією МВС, 232 заяви про російське громадянство відхилили. Рішення прийняли через те, що люди мали певні обмеження на в’їзд в Росію, непогашену судимість тощо. У 2018 році Росія надала своє громадянство 83 тисячам 81 українцеві, а у 2017 – 85 тисячам 119 українцям.

Що відомо про видачу паспортів РФ українцям

  • 24 квітня президент РФ Володимир Путін прийняв указ про спрощення видачі російських паспортів жителям окупованого Донбасу. А згодом заявив, що готовий надавати громадянство Росії всім українцям.
  • На цьому він не зупинився, і 1 травня підписав указ про спрощений порядок отримання російського паспорта ще й для українців з окупованого Криму.
  • 7 травня у Кремлі придумали ще один спосіб, як заманити до себе українців. Путін видав указ, за яким російське громадянство можуть отримати жителі всього Донбасу. А російські ЗМІ переконують, що тепер жителі Донбасу можуть отримати ще й російські закордонні паспорти.
  • Україна та країни цивілізованого світу не визнають такі російські паспорти.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

За міліметр від смерті: У Львові вдалося врятувати захисника, у серці якого застряг уламок боєприпасу

субота, 20 квітень 2024, 9:59

У Львові лікарі дістали з серця військового півторасантиметровий уламок ворожого боєприпасу, передають Патріоти України. Як повідомляють у Національному реабілітаційному центрі "Незламні", пацієнтом кардіохірургів Лікарні Святого Пантелеймона та Інсти...