Хіти тижня. Смертоносний дотик. Служаки Горбачова профукали: Австралійський вчений виявив у Чорнобильській зоні вкрай небезпечний залишок катастрофи

Об'єкт, котрий зараз випромінює в двісті з гаком разів більше за рівень навколишньої радіації, кинули просто неба, забувши про консервацію. Він знаходиться далеко за межами маршрутів, які відвідують звичайні туристи.

У Чорнобильській зоні виявили найнебезпечніший предмет: фото знахідки

Австралійський дослідник Роб Максвелл виявив один з найбільш смертоносних предметів у Чорнобильській зоні – клешню крана, який використовувався при ліквідації аварії в 1986 році, зазначають Патріоти України.

У Чорнобильській зоні виявили найнебезпечніший предмет: фото знахідки

Як повідомляє видання Metro, навіть 33 роки потому після аварії рівень радіаційного випромінювання від предмета настільки великий, що навіть короткий дотик до нього може бути смертельно небезпечним.

У Чорнобильській зоні виявили найнебезпечніший предмет: фото знахідки

"У цьому районі є багато об'єктів, тривалий контакт з якими може вбити вас. Клешня – безумовно найнебезпечніший з них, оскільки доступ до нього не закритий, як до інших загроз", – заявив Максвелл.

У Чорнобильській зоні виявили найнебезпечніший предмет: фото знахідки

За словами дослідника, деякі люди знають місцезнаходження клешні, яку кинули у віддаленій частині лісу. Устаткування використовувалося для очищення території від радіоактивного графіту, який вилетів з четвертого реактора під час вибуху 33 роки тому.

Лічильник Гейгера зафіксував радіаційний фон навколо об'єкта в 39,8 мікрозіверта на годину, тоді як звичайний рівень радіації в місті становить близько 0,17 мікрозіверта на годину.

Максвелл заявив, що не радить людям піти і подивитися на знахідку: "Є дуже вагома причина, по якій клешня зберігається в дуже відокремленій частині лісу, далеко від усього. Що стосується туристів, я не рекомендую відвідування".

Новий закон про мобілізацію: Що загрожує чоловікам, які не повідомлять ТЦК про зміну місця проживання

неділя, 28 квітень 2024, 7:59

Військовозобов'язаним українцям, які не повідомлять до ТЦК та СП про зміну місця проживання, може загрожувати адміністративна відповідальність та штрафні санкції. Йдеться про суму у розмірі близько 25 тисяч гривень. Про це у коментарі OBOZ.UA розповів ...

Шмигаль розповів, чи вистачить Україні коштів на всі соціальні платежі у 2024 і 2025 роках

неділя, 28 квітень 2024, 7:30

Україна у 2024 та 2025 роках зможе профінансувати в повному обсязі та вчасно всі соціальні витрати. Впевненість у цьому висловив прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Він прокоментував це питання в ефірі телевізійного марафону "Єдині новини". Судячи з усього,...