Хіти тижня. Спливли страшні деталі катастрофи літака МАУ в Ірані

Літак МАУ, що зазнав аварії під Тегераном в січні 2020 року, падав протягом 3,5 хвилин, і протягом цього часу на борту судна була паніка.

З такою заявою виступив глава комісії з розслідування авіакатастрофи, директор Київського НДІ судових експертиз Олександр Рувін, передають Патріоти України з посиланням на Главком.
За його словами, отримані дані дозволяють зрозуміти, що на борту літака виникла пожежа, і пасажири посхоплювалися з місць. «Коли літак злітає, всі пасажири пристебнуті. Він піднявся на висоту 2 тис м. Поки літак не підніметься на висоту 8 тис метрів, оголошення про те, що слід пристебнутися, не вимикається. Так ось, всі повинні були бути пристебнуті. А ми бачили трупи загиблих, які лежали на землі, без крісел», - сказав Рувін.
При цьому він навів порівняння з катастрофою MH17, пасажири якого так і впали на землю пристебнутими.

Літак рейсу PS 752 Тегеран - Київ авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) розбився під Тегераном 8 січня. В результаті загинули 176 осіб - громадяни 7 країн, включаючи 9 членів екіпажу.

Іран офіційно визнав, що помилково збив літак, і в квітні направив до Києва проект меморандуму про взаєморозуміння, згідно з яким Україна і сім'ї загиблих повинні визнати «людську помилку» і в обмін на виплату компенсації і видачу змісту бортового відеореєстратора не переслідувати Іран.

Шахраї використали соліста гурту ТІК Віктора Бронюка для того щоб ошукати українців

четвер, 2 травень 2024, 2:35

Соліст гурту ТІК Віктор Бронюк заявив, що став жертвою шахраїв. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram. . За його словами, невідомі отримали доступ до його особистого Telegram-акаунту. Вони скористалися великою кількістю його прихильників і...

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...