Хіти тижня. Справжня мрія українців! З'явився новий сорт картоплі, яка не боїться морозів та дає високі врожаї

Більшість сортів картоплі погано переносять заморозки, особливо якщо трапляються різкі перепади температури повітря. Після періоду похолодання кущики важко відновлюються, що негативно впливає на врожайність. На щастя, наука не стоїть на місці, і вже з'явився сорт картоплі, якій не страшні морози, передають Патріоти України.

Виведенням нового морозостійкого сорту картоплі займалися дослідники ARS та їхні партнери із США та Перу. Селекціонери вивели гібридний сорт картоплі із двох видів дикої картоплі, яка росте у Південній Америці. В результаті вдалося отримати рослину, якій не страшні різкі зниження температури повітря до мінусових показників.

Американський генетик та керівник дослідницького проекту з виведення морозостійких сортів картоплі Джон Бамберг розповів, що перед остаточним відбором сорту пройшли ретельне тестування, щоб визначити їхню стійкість до холоду.

"Як і у всіх видах картоплі потрібні були роки випробувань та відбору серед тисяч екземплярів, щобобрати один, гідний бути новим сортом", - зазначив вчений.


Нові сорти картоплі, яка не боїться заморозків, випробували у різних регіонах, усі вони показали не лише високу морозостійкість, а й гарну врожайність. Крім того, таку картоплю високо оцінили фермери, а також споживачі, які змогли скуштувати нові сорти.

Подарунок був не випадковим? Справу про загибель помічника Залужного передано до суду

четвер, 18 квітень 2024, 18:30

Справу про загибель Геннадія Частякова, помічника колишнього головнокомандувача ЗСУ, передали до суду. Про це повідомляє пресслужба Державного бюро розслідувань, передають Патріоти України. Перед судом постане офіцер з апарату помічників головнокоманд...

"Що не день, то пригоди": На концерті Анастасії Приходько знову сталася біда

четвер, 18 квітень 2024, 17:58

Співачка Анастасія Приходько повідомила, що під час її концерту знову стався неприємний інцидент. Це вже не перша сумна новина, якою артистка ділилася під час гастролей "Холодно", передають Патріоти України. Лише кілька днів тому виконавиця розповідала...