Хіти тижня. Справжнє диво: Херсонські нейрохірурги пришили голову 69-річній жінці

Лікуючи остеохондроз, жінці пошкодили перший і другий шийний хребці і розірвали зв'язки, до яких прикріплена голова.

Херсонські лікарі з відділу нейрохірургії буквально створили диво, врятувавши голову 69-річній пенсіонерці, яка буквально ледь її не втратила, передають Патріоти України з посиланням на Кherson.net.ua.

22 серпня в нейрохірургічне відділення поступила жінка, яка скаржилася на сильний шийний біль, запаморочення і неможливість поворухнути головою. Кількома місяцями раніше їй лікували остеохондроз в одній з приватних клінік міста, і під час проведення операції пацієнтка відчула нестерпний біль аж до втрати свідомості.
Після її госпіталізували у відділення неврології з підозрою на стовбуровий інсульт, зробили МРТ і виявили, що з необережності лікарі пошкодили перший і другий шийний хребці і розірвали зв'язки, до яких прикріплена голова.
Лікарі посилено боролися за її життя, адже найменший зсув зубовидного відростка в шийному хребті міг пошкодити мозок і життєво-важливі органи. Внаслідок цього провели серйозну операцію, в ході якої було залучено одного з кращих фахівців - доктора М. Малишенка. Він наклав в область шийних хребців апарат Єлізарова і їм вдалося вправити всі вивихнуті хребці, таким чином звільнивши стовбур головного мозку і хребет від тиску.
Операція була складною, її проводили більше 12 годин, але, слава Богу, все закінчилося успішно. Зусиллями двох кращих фахівців - А. Леонтьєва та М. Малишенка був прикріплений штучний каркас до шийного відділу голови, який захистив мозок і шию від серйозних ушкоджень. На наступний день пацієнтка вже могла повертати голову і навіть ходити, а виписали її вже через 12 днів.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...