Хіти тижня. США оприлюднили свою версію походження коронавірусу

Що б китайці не казали, а підозрювати будуть все одно саме них.

Найбільш ймовірною версією походження коронавірусу залишається витік з лабораторії у китайському місті Ухань. Таку думку висловив заступник радника президента США Дональда Трампа з національної безпеки Метью Поттінгер, повідомляють Патріоти України із посиланням на Daily Mail.

«Зʼявляється все більше свідчень того, що лабораторія є найбільш вірогідним джерелом витоку вірусу», – заявив чиновник під час Zoom-конференції, в якій взяли участь парламентарії з різних країн. Як зазначив Поттінгер, вірус міг «вислизнути» з лабораторії в результаті аварії. При цьому він не навів жодних доказів на підтвердження цієї версії.

Перед цим глава МЗС Китаю Ван І представив версію Пекіну щодо походження коронавірусу. За його словами, згідно з більшістю досліджень, пандемія нової інфекції була викликана окремими спалахами в різних місцях по всьому світу.

Раніше Китай підозрювали в засекречуванні даних досліджень про походження коронавірусу. Журналісти з Associated Press запевняють, що перед публікацією дослідження про Covid-19 перевіряє спеціальна комісія при китайському уряді. За даними агентства, Пекін виділяє гранти на сотні тисяч доларів вченим, які вивчають походження коронавірусу.

На Львівщині чоловік заявив, що ТЦК "викрали його дорогою на роботу" і дали повістку: Яке рішення ухвалив суд

четвер, 2 травень 2024, 10:47

У Львівській області до іспитового терміну засудили чоловіка, який отримав повістку, проте ухилився від мобілізації. На суді він заявив, що його нібито "викрали дорогою на роботу і змусили підписати документи". Про це йдеться у вироку Жовківського рай...

Що робити, якщо затоплюють сусіди? Юристка озвучила алгоритм дій

четвер, 2 травень 2024, 10:44

Ситуація, коли заливають сусіди, або комунікації будинку вийшли з ладу, може статися з кожним. Як не розгубитися і діяти правильно, потрапивши у непередбачувані обставини? Що робити в таких ситуаціях і як добитися відшкодування грошей за збитки, "РБК-У...