Хіти тижня. "Стабільні хворі COVID-19 раптово вмирають, і ми не знаємо чому", - лікар зі США

У Нью-Йорку медики фіксують раптові смерті хворих на коронавірус, які перебували в стабільному стані. Про це в інтерв’ю ТСН розповіла лікар-госпиталіст українського походження Валентина Голобородько, яка працює в клініці Montefiore Medical Center, передають Патріоти України.

“В нас був ряд раптових смертей хворих на коронавірус на поверхах. Хворих, які начебто були стабільні, і ми зовсім цього не очікували, і раптом їх виявляли мертвими. Це те, чого ніхто з нас у нашій практиці раніше не бачив і ми цього не розуміємо, не розуміємо, від чого вони помирають. Ми дуже хотіли дістати дозвіл на розтин цих хворих, щоб зрозуміти, від чого вони померли, щоб запобігти цьому у майбутньому у інших хворих. Але, нажаль, нам продовжують відмовляти, оскільки в моргу, як вони кажуть, немає місця, де можна це зробити. Фізично немає місця на розтин. І це при тому, що в нас вже дві вантажівки-рефрижератори підвезли до лікарні. Дві фури”, – заявила вона.

Валентина Голобородько додала, що їх вже готують до песимістичним сценаріїв. “Статистики смертей я не знаю, у мене немає часу за цим стежити, але ви можете уявити, що це таке. Нас готують всіх морально до найпесимістичнішого сценарію. Ми спілкувались з керівником нашої мережі лікарень через відеозв’язок, і він нам говорив, що найбільш вірогідно, нам доведеться обирати, кого підключати до ШВЛ, кого ні. І ймовірно нам доведеться лікувати кожному по 30 хворих, і стандарти лікування дуже сильно впадуть, і ми маємо бути готовими, що ми не зможемо надавати таку якісну допомогу, як ми звикли, а як мінімум матимемо забезпечити кожного пацієнта киснем, мінімальними аналізами і мінімальними внутрішньовенними рідинами, якщо буде необхідно. Нас готують до цього сценарію”, – додала вона.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...