Хіти тижня. Стало відомо, які популярні лампи викликають рак, - ANSES

Ці світильники викликають втрату зору, провокують головні болі, хронічну втому і навіть призводять до онкології.

Світлодіодні світильники негативно впливають на здоров'я людини – призводять до втрати зору, провокують головні болі, хронічну втому і навіть призводять до онкології, передають Патріоти України.

До таких висновків прийшли фахівці Французького Національного агентства з контролю в області безпеки продуктів харчування, навколишнього середовища і праці (ANSES), йдеться на їхньому офіційному сайті.

"Досвід показує, що навіть дуже слабкий вплив світла, насиченого блакитним, у темний час доби порушує біологічні ритми і, отже, сон", – повідомили дослідники.

За їхніми словами, збій біологічних ритмів може порушити метаболізм і навіть привести до розвитку онкології. При цьому наголошується, що синє світло ноутбуків, смартфонів і планшетів мало інтенсивне і тому менш небезпечне. Але використовувати їх у темряві все одно не рекомендується.

Вважається, що LED-лампи є найкращим варіантом для освітлення приміщень, оскыльки споживають меншу кількість енергії. Але постійне використання таких світильників може призводити до старіння сітківки та розвитку різних захворювань. Медики також уточнюють, що "холодне" світло більш фототоксичне, ніж "тепле", тому в побуті рекомендується використовувати тільки світлодіодні лампи та світильники тільки теплого білого світла.

Фахівці довели, що найбільше негативний вплив таких світильників позначається на дітях, оскільки у них не повністю сформований очний кришталик.

Провела 26 років свого життя як домогосподарка: Чоловіка змусили компенсувати ексдружині 88 тис. євро за хатню роботу

вівторок, 19 березень 2024, 8:54

Провінційний суд міста Понтеведра, Іспанія, нещодавно постановив, що чоловік повинен виплатити своїй колишній дружині 88 025 євро як компенсацію за її роботу домогосподаркою протягом 26 років шлюбу. Про це пише Oddity Central, передають Патріоти Україн...

Українці можуть "вибити" пенсію, яку їм не видали: Юрист порадив, як треба діяти

вівторок, 19 березень 2024, 8:46

Незважаючи на періодичні підвищення пенсій, їх сума не завжди встигає за ростом інфляції, тому для багатьох людей, які вийшли на заслужений відпочинок, кожна сотня-друга гривень має важливе значення, передають Патріоти України. Що вже говорити про ситу...