Хіти тижня. Стало відомо, скільки жителів ОРДЛО хочуть отримати російське громадянство

Лише 5-7% жителів окупованих територій Донбасу виявили бажання отримати російські паспорти.

Такі цифри зафіксовані станом на початок травня в так званих адміністраціях ОРДЛО. Про це повідомляє Східна правозахисна група у facebook, передають Патріоти України.

За підрахунками окупантів, паспорти громадян Росії готові отримати до 31% громадян України, які проживають на території ОРДЛО. Загалом від початку окупації російські паспорти оформили 9% жителів з непідконтрольних Україні територій.

Потенційними отримувачами паспортів в ОРДЛО є "чиновники" місцевих адміністрацій, учасники силового блоку НВФ, народна міліція, бойовики, частина пенсіонерів і людей похилого віку.

За словам представників Правозахисної групи, преса окупованих територій агітує людей приймати російське громадянство. Мета – видати паспорти щонайменше 50% жителів ОРДЛО. Крім того, з'явився месендж про те, що наступним етапом з боку Росії буде включення Донбасу до складу Федерації.

"Кремлю зараз важливо показати масовість видавання паспортів Російської Федерації в ОРДЛО, тим самим продемонструвавши міжнародному співтовариству, що люди підтримують і довіряють Росії. Але жителі ОРДЛО не поспішають отримувати паспорт",– каже директор Східної правозахисної групи Віра Ястребова.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...