Хіти тижня. Синоптики прогнозують в Україні теплу зиму

Згідно з прогнозами гідрометцентру, осіннє похолодання прийде в Україну з понеділка, 28 жовтня, а температура взимку буде вищою за норму.

Про це розповів директор Гідрометцентру Микола Кульбіда, передають Патріоти України.

"Спочатку температура знизиться вдень до 5-10° в порівнянні з нинішніми 15-20°. Потім до кінця тижня будуть у нічні години спостерігатися заморозки, а денна температура близько 3-8° тепла".

Кульбіда також зазначив, що пізніше в Україну ще прийде потепління, але вже не таке суттєве.

Що стосується прогнозів на зиму, директор Укргідрометцентру підкреслив, що, беручи до уваги кліматичні зміни, середня температура в зимовий період щорічно збільшується, і цього року вона буде вищою за норму.

У той же час Кульбіда утримався від прогнозу щодо снігових опадів узимку, зокрема, в період святкування Нового року та Різдва. "В минулому році зима за температурним режимом була вищою за норму, думаю, що ця ж тенденція збережеться і на цю зиму", - додав він.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...