Хіти тижня. "Ситуація дуже серйозна!": У Росії почали бити на сполох через викид радіації

Інформація про екологічні наслідки вибуху на військовому полігоні в Архангельській області (Росія), що озвучується офіційними структурами РФ, не відповідає дійсності. "Нічого не розкривається", - розповів співголова російської екологічної групи "Екозахист!" Володимир Сливяк, повідомляють Патріоти України.

"Ми не можемо домогтися у Міноборони або "Росатома", скільки радіації потрапило в навколишнє середовище і що це за радіонукліди, тобто який склад. Можна лише сказати, що та інформація, яка поширюється, не відповідає дійсності. Принаймні, в частині того, що жодних шкідливих речовин в атмосферу викинуто не було. Був великий викид. Але наскільки великий, чи потрібна евакуація – цього неможливо сказати без інформації, яку просто не видають", – підкреслив еколог.

У цьому контексті він нагадав: "Є дані державного радіаційного моніторингу, який в день вибуху зафіксував дуже велике підвищення радіації – приблизно в 20 разів більше, ніж природний радіоактивний фон. І це в 30 кілометрах від епіцентру. Через якусь незначну кількість радіації такого перевищення бути не може. Якщо відштовхуватися не від природного фону, а від того рівня, який вважається небезпечним, після якого треба вчиняти певні дії, то таким рівнем вважається 0,6 мікрозіверта на годину, а там було 2 микрозіверта на годину".

"Зрозуміло, що ситуація серйозна, що викид був досить значний, але що саме відбувається, сказати дуже важко, тому що це військові об'єкти. Северодвінск – це теж військове місто. Ні на цей полігон, ні в Северодвінск не пускають ніяких незалежних експертів", – констатував еколог.

Вигадали нову схему: Шахраї під виглядом співробітників ДБР виманювали у людей гроші

п’ятниця, 19 квітень 2024, 21:00

Аферисти пропонували широкий спектр послуг для потенційних "клієнтів" - від закриття кримінальних проваджень до переслідування конкурентів, заявників. Викрито групу шахраїв, які під виглядом співробітників Державного бюро розслідувань видурювали у люде...

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...