Хіти тижня. "Сивохо та Зеленський - шоумени, але не ідіоти. Вони точно усвідомлювали наслідки своїх гуманітарних ініціатив", - журналістка

"Сергій Сивохо таки влаштував Національну платформу примирення. Щоб примирятися було легше, зробив напередодні заходу недвозначну заяву: в України немає перспективи членства в НАТО через внутрішній конфлікт", - пише у своєму блозі Тетяна Даниленко, передають Патріоти України, і продовжує:

"На презентацію Платформи примирення багатьох ветеранів не пустили, але тих, хто прорвався було досить: після 20-хвилинного спічу про способи примирення з Донбасом, Сивохо почали перекрикувати колишні азовці.

У повному хаосі він вирішив залишити захід. Поки йшов до виходу, його оточили журналісти і ветерани – питали, хто ще вважає війну на Донбасі внутрішнім конфліктом і чи Зеленський такої ж думки. Сивохо почав обгрунтовувати своє бачення, у натовпі його штовхнуло в спину і заступник секретаря РНБО впав.

На всіх відео помітно, що його прес-секретарка штовхалася, кричала і робила заяви, які спокою в ситуацію принести не могли.

Модератор Андрій Куликов докладав усіх зусиль, щоб між сторонами міг відбутися цивілізований діалог. Але захід було зірвано. Ветеранів арештовано. Влада посилає меседж про те, що припинення війни не хочуть лише українські радикали. А Путін, ОРДЛО та українська влада хочуть миру.

Чи нормально штовхати посадовця РНБО? Ні. Штовхати будь-кого – це не цивілізовано. Чи нормально назначати відповідальним за Донбас в РНБО кавеенщика і шоумена? Ні. Креативним радником – можливо. Без політичного досвіду в таких тонких справах можна наробити багато біди.

Чи доречний сьогодні був цей захід? Ні. Країна і без цього занурюється в паніку, їй загрожує втрата керованості. Сивохо та Зеленський – шоумени, але не ідіоти. Вони точно усвідомлювали наслідки своїх гуманітарних ініціатив. І точно знали, що і без цього заходу в Україні сьогодні неспокійно – люди панікують.

Вони точно знали, яку істерію роздмухають довкола цього російські ЗМІ та їхні молодші партнери, медіа Медведчука. Значить, влада свідомо качає ситуацію. В момент, коли світ охопила пандемія, а економіка летить у прірву. Навіщо? Відповідь кожен може додумати сам".

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...