Хіти тижня. Таємниче зникнення офіцера-прикордонника в Одесі: Дружину запідозрили у брехні, а військового - у шпигунстві і втечі до Криму

В Одесі вже тиждень розшукують Олексія Черткова, керівника штабу загону морської охорони Державної прикордонної служби. Минулого вівторка, 1 червня, військовослужбовець вийшов зі свого будинку і вирушив на роботу, але дорогою він просто зник. Поліція опрацьовує різні версії. Але офіційних заяв наразі немає, і Одесою поповзли чутки. Дружину Черткова Катерину запідозрили у брехні, а самого офіцера – у шпигунстві та втечі до окупованого Криму, де проживають його батьки, повідомляють Патріоти України.

За словами дружини, Чертков вийшов із дому о 6:30. Щоб доїхати до Управління морської охорони на вулиці Приморській йому в такий час знадобилося б близько 15 хвилин. Однак він там так і не з'явився.

"Зв’язок з офіцером фактично було втрачено із самого початку. Ще зранку він мав кілька телефонних дзвінків по роботі, але вже з початку робочого часу його телефон мовчить, і наразі відомо, що він не з’являвся в мережі мобільного оператора", – розповів прессекретар ДПСУ Андрій Демченко.

Керівника штабу негайно почали розшукувати. Але його дружина заплутує справу. Вона зателефонувала на місце роботи чоловіка й заявила, що він увечері нібито повернувся, але вона його не пустила додому. Однак перевірка камер біля будинку не підтвердила слів жінки, і Черткова офіційно оголосили у розшук.

Журналісти намагалися з'ясувати, що примусило Катерину сказати неправду. Але вона навідріз відмовилася з ними розмовляти. У сусідів вдалось з'ясувати, що вони бачили в дворі машину правоохоронців, які здійснювали зовнішнє спостереження. На думку сусідів, Олексія готувалися силою затримати, або захопити. Але за 5 днів до зникнення машина поїхала і спостереження зняли.

Олексій Чертков був серед особового складу кораблів загонів морської охорони з Криму, які 7 років тому повернулися в Одесу. І хоча на окупованому півострові в нього залишилася уся рідня, він вирішив служити в Україні.

Але тепер, після зникнення, Одесою поповзли чутки, що він міг повернутися додому в окупований Крим, прихопивши із собою цінний інформаційний багаж, до якого мав доступ у штабі. Зараз правоохоронці з'ясовують, які саме матеріали були доступні Олексію Черткову і наскільки важливою інформацією він користувався останнім часом.

Журналісти зв'язалися з матір'ю Олексія, яка залишилась із чоловіком на окупованій території, та запитали, як давно вона спілкувалась із сином. Але діалогу не вийшло, ба більше, жінка відразу видалила свою сторінку в соцмережі.

Колеги зниклого офіцера до останнього не вірять, що той міг бути шпигуном. Вони залучили кіберпідрозділи, щоб перевірити його спілкування та активність у різних мережах і не припиняють пошуків Олексія.

Джерело: ТСН.ua

Прощення у Кремля вимолила, але концертів немає: Зрадниця Лоліта бідкається на безгрошів'я після скандальної "голої вечірки"

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:40

Співачка Лоліта, яка не засуджує політику диктатора та продовжує виступати перед окупантами, поскаржилася на проблеми з грошими. . Після участі в скандальній "голій" вечірці Насті Івлєєвої, коли її концерти почали бойкотувати та масово скасовувати, во...

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...