Хіти тижня. Такого не було навіть під час світових війн: Вперше в історії США у всіх штатах запроваджено режим стихійного лиха

Більше 20 тисяч смертей від коронавірусу змушують мобілізувати всі ресурси країни

Дональд ТрампПрезидент США Дональд Трамп запровадив режим стихійного лиха у всіх 50-ти штатах країни через катастрофічну ситуацію з поширенням коронавірусу, зазначають Патріоти України.

Для цього американський лідер підписав відповідну декларацію. Останнім її подав штат Вайомінг, куди лише нещодавно дістався вірус, повідомив представник адміністрації президента Джадд Дір в Twitter.

"Вперше в історії глава держави оголошує, що режим масштабного лиха існує у всіх 50 штатах одразу. Президент продовжує відповідати на запити кожного з губернаторів, щоб захистити здоров'я американців", – написав він.

За словами губернатора Вайомінга Марка Гордона, вказаний режим дасть змогу підготуватися і мобілізувати ресурси до того часу, коли вони знадобляться. Як зазначає Fox News, підписана декларація надає фінансування місцевій владі та громадським організаціям.

За останніми даними, в Сполучених Штатах коронавірусом заразилося 539 879 людей, померло 20 577 осіб – країна перебуває на першому місці в світі за кількістю заражених і жертв. Ще 30 453 пацієнта успішно пройшли лікування і були виписані з лікарень. Напередодні в країні було зафіксовано рекордний показник антирейтингу – за добу загинуло понад дві тисячі осіб.

"Захист України" стосується всіх: У Раді ухвалили законопроєкт, за яким хлопців і дівчат не розподілятимуть

четвер, 25 квітень 2024, 8:30

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....