Хіти тижня. Такий же колапс, як в Італії: Лікар-інфекціоніст б'є на сполох через ситуацію з коронавірусом в Україні

За її словами, сьогодні ситуація набагато гірша, ніж була в березні.

Лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська, яка першою заявила про те, що офіційна статистика може «приховувати» реальну кількість інфікованих коронавірусом в Україні, вважає, що в деяких районах України в клініках зараз спостерігається такий же колапс через COVID-19, як свого часу в Італії. Своєю думкою вона поділилася в ефірі телеканалу ZIK, передають Патріоти України.

«У клініках ми бачимо вже не тільки в Києві, в деяких регіонах України, я вже приблизно кажу, щоб було зрозуміло, - колапс такий же, як в Італії. Тобто у нас давним-давно вже зростання захворюваності, ми бачимо, що твориться в клініках. Але так як тестування запізнюється, зараз ми бачимо таку ось офіційну статистику, яку лікарі бачать в наших стаціонарах», - впевнена Ольга Голубовська.
За її словами, сьогодні ситуація набагато гірша, ніж була в березні. «До того ж - гірше в рази. Чи не в два, не в три, не в п'ять разів. У деяких регіонах повний колапс. У нас величезна кількість смертей, у нас персонал дуже важко працює. У нас всі 5 років знищувалися фахівці. Тому очікувати чогось такого, надприродного, я вважаю, нам не потрібно», - додала Ольга Голубовська.

Тому, вважає експерт, зараз потрібно екстрено готувати клініки через COVID-19. «На сьогоднішній день, я особисто вважаю, що ми повинні готувати клініки. Ми повинні готуватися, тому що, невідомо, яке нас чекає літо, а ще більше невідомо, яка нас чекає осінь. Ви розумієте, просто в таких умовах, в яких зараз працюють медпрацівники, - це вже межа. Але якщо нас чекають інші неприємності, то просто не буде кому реально надавати медичну допомогу», - сказала Ольга Голубовська.

При цьому лікар впевнена, що єдине, що може розтягнути розвиток поширення COVID-19, - це обмежувальні заходи. «Єдине, що може розтягнути розвиток подій, - обмежувальні заходи. Їх рівень повинні визначати фахівці», - впевнена доктор-інфекціоніст.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...