Хіти тижня. Тікають до Європи, бо залишились без грошей: Українці знайшли способи їхати на заробітки попри карантин

Українські заробітчани попри карантин та небезпеку інфікуватися коронавірусом все ж намагаються потрапити на роботу до країн Європи. Вони говорять, що доводиться платити чималі гроші аби лише потрапити на роботу, передають Патріоти України.

Так, наприклад, вінничанці Вікторії задля того аби дістатися до Фінляндії довелося витратити 300 євро. Каже, їхала через Білорусь.

Українці також наймають приватних перевізників або користуються мікроавтобусами, які знаходять через соціальні мережі. Задля цього організували навіть спеціальну схему. Аби потрапити до Польщі українців везуть зі Львова до польського кордону, там пасажирів пересаджують на легковий автомобіль, на якому проходять митний контроль. А потім знову в автобус.

"В польській групі знайшов автобус, який провезе через польський кордон за 430 злотих (2 768 грн). Але нелегалів ніхто не бере. По біометриці заїхати теж складно. Потрібна віза та запрошення від роботодавців. Я працював у Німеччині на будівництві по польській візі. Зараз планую туди ж повернутися. За 2 місяці карантину гроші скінчилися. Звісно, що раніше міг заїхати до Варшави за 600 гривень, а зараз дорога стала дорожча, зате за 2 тижні після карантину матиму роботу", - пояснює будівельник Сергій зі Львова.

Також нещодавно майже 200 заробітчан вирушили 5 травня чартерним рейсом авіакомпанії МАУ на роботу до Німеччини. За словами віцепрем’єрміністра із євроінтеграції Вадим Пристайко.Пристайка, для українських заробітчан є окремий трансфер із аеропорту та обов’язкова 14-денна обсервація у Німеччині.

Нагадаємо, 28 квітня Міністерство закордонних справ України заявило, що вважає нелогічним вивезення українських робітників на заробітки до держав-партнерів у контексті ситуації з пандемією коронавірусу в світі. 29 квітня в аеропорту "Бориспіль" заблокували виліт чартера з заробітчанами, які прямували до Лондона. 116 пасажирів багато годин чекали дозволу полетіти до Британії. І тільки майже за добу виліт дозволили. У соцмережах дії уряду назвали "поверненням на кріпацтва".

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...